2024-01-02 621 views
一入到高麗軒,一股烤肉香飄過,令人胃口大開!首先搶鏡的係豆卜,酸酸甜甜,食落好開胃。之後埋單點個蛋包魚,真係炸到金黃鬆脆,入口即化,惹味至極!人參雞湯一啖下肚,精氣神都跟住上嚟喇🍲。燒肉環節嚟到!Prime雪花牛啖啖肉,燒出嚟外黃內嫩,肉汁四處流,香得滯,食得我心水直流!同埋啲牛舌啊,鹹香中帶點嚼勁,味美得好過癮。😋再講下海鮮,帆立貝和虎蝦真係新鮮,海味濃郁得嚟唔腥,咬落去彈牙飽滿,心情都好似跟住輕飄飄咁。🦐最後當然唔少得韓式炒粉絲,賣相精彩滋味豐富,每條粉絲都充滿煙韌,同燒肉夾埋食,簡直係絕配!整體嚟講,高麗軒嘅韓燒經驗,真係令人難以忘懷,下次仲要再嚟呀!