2018-07-26
第一次黎呢間野,是信用卡午餐買一送一優惠,當時真是好抵。試過後覺得環境寬敞舒適,光線柔和,食物質素都不錯,所以之後沒有了買一送一,都會間唔中幫襯。今次在 openrice 訂左位(有25 asiamiles),11:45已到達,當然可以被安排坐窗口位。對住維港無敵大海景,感覺係良好既。安頓好,我就急不及待出去自助 salad bar. 都有十款左右的沙律,前菜,如南瓜藜麥,西蘭花,椰菜蟹籽紫菜沙律,薯仔沙律,蘑菇, coldcut meat, 鮮菜沙律等。都好新鮮的。主菜叫了烤乳豬。外皮香脆,都有4舊,算大舊。甜品都是自助的,有朱古力蛋糕,香蕉蛋糕,芒果布甸,及鮮果(蜜瓜,哈密瓜,西瓜)。 朱古力蛋糕賣相十分吸引,味道是濃郁版的莎利蛋糕,忍不住食左好多件。香蕉蛋糕及芒果布甸相對地變得普通。生果正常喇,都新鮮。另外每日特飲是無限量 refill, 可以選暖的或凍的,十分貼心。當日特飲是玫瑰茶,好香,唔太甜。烤乳豬午餐好似大概百零蚊,加 salad bar 就加多 $48, 唔算太平,但勝在舒適,夠休閒,食物味道又好!Btw 平時灣仔返工,灣仔絕對唔會有咁既質素及價錢的餐廳。。。好可惜。。
主菜叫了烤乳豬。外皮香脆,都有4舊,算大舊。