2022-09-30
平時都好少過嚟荃新天地食嘢,上次嚟買台式嘢飲,行過留意到餐牌都幾啱食,所以上次已經諗定搵日黎呢到試下招牌二人套餐 $458🪴蕃茄湯偏酸,個人覺得ok。個湯唔太濃,配法包🥖唔錯🪴酸種法包烘得都算脆,配蕃茄湯食味道更突出🪴澳洲MB2 黑安格斯牛肉眼比我想像中出色,叫左5成熟,肉嫩有牛香,可以揀一款醬一款鹽,都有好多款可供選擇,我就揀左芥末子忌廉燒汁同煙燻岩鹽,燒汁味道特別,有少少燒汁嘅甜味,又有芥末香;煙燻岩鹽就比較粗,味道唔算好重煙燻味🪴招牌蟲草花米形粉本身見到呢個名唔係幾討好😂但係出到黎係勁好食🤤我覺得佢餐牌要加番黑松露呢三個字!咁樣會望落吸引好多。啲粉就好似印度米咁又幼又長,夾埋啲菇類好濃菇菇味😚creamy得黎又唔會好漏🪴特濃朱古力朱古力味唔會話甜到漏果種,細細杯剛好,鍾意朱古力嘅人應該覺得好正🪴冰鮮果茶果茶唔算好甜,啱我口味☺️入面仲有新鮮檸檬、菠蘿、橙同埋荔枝,荔枝肉大粒鮮甜,果茶解渴解膩🪴芝士薯格 $62必須點🌟🌟🌟冇諗過幾十蚊可以咁大份!仲要係好食,芝士燒溶左鋪滿成碟薯格,偏乾身,雖然冇拉絲效果,但係芝士味濃,薯格夠脆加晒分🪴特色腸拼盤 $138一個拼盤入面有四款腸仔,包括紐
招牌二人套餐 $458
🪴蕃茄湯
偏酸,個人覺得ok。個湯唔太濃,配法包🥖唔錯
🪴酸種法包
烘得都算脆,配蕃茄湯食味道更突出
🪴澳洲MB2 黑安格斯牛肉眼
🪴招牌蟲草花米形粉
🪴特濃朱古力
🪴冰鮮果茶
🪴芝士薯格 $62
🪴特色腸拼盤 $138
一個拼盤入面有四款腸仔,包括紐倫堡螺旋腸、香草豬肉腸、英式雞肉腸同有機風味腸。四款腸仔各有特色,個人最鐘意香草豬肉腸,有豐富口感,又唔會太重味
舖頭偏向木系悠閑裝修,仲有open area位,幾啱情侶黎食飯,環境唔錯,食物都幾正