2015-12-05
今晚同老婆仔黎左尖沙咀行街街到肚餓就去搵野食啦尖沙咀最出名既食街當然會係厚福街黎左12樓試下依間餐廳啦一坐底原來都叫燭光晚餐既 因為佢地用左電爉燭 咁就安全啲啦睇下個menu 雖然我就覺得幾吸引既 但老婆仔話無野想食喎 咁唯有散叫啦 所以今餐就貴左啦首先我地頭盤叫左隻黑松露鮑魚 聽講係依度好出名既前菜 鮑魚鮮甜爽口彈牙 配試香噴噴既黑松露忌廉汁 真係不得了啊 食完即刻覺得好肚餓之後又叫左兩碗湯 龍蝦湯同埋黑松露忌廉湯我就只係飲左龍蝦湯 蝦味非常重 入面隻蝦都仲係爽口既 而且飲完都唔怕會「流」平時老婆仔點都會分啲野食比我架 但今之飲湯既時候竟然話太好飲 好鐘意 唔肯分比我飲下喎 睇黎我下次都要叫個黑松露忌廉湯試下啦另外主菜我地有黑椒豬手 同埋 蟹肉意粉黑椒豬手並不是咸豬手 炆到非常既淋身 而且非常多膠質 食完個口都仲黏黏地 黑椒不會太重 不會搶走豬手的味道蟹肉意粉的忌廉汁也是一流 而且蟹肉數量奇多 不是只有意粉面的一少部分 忌廉甜甜的 再配試蟹肉的鮮 非常滿足最後同老婆仔兩份share左一個甜品佢叫原隻椰王燉蛋本身諗住佢係用椰殻去煮啦 點知原來係加左椰汁入去燉蛋果度 食落別有一番風味 都
街到肚餓就去搵野食啦
尖沙咀最出名既食街當然會係厚福街
黎左12樓試下依間餐廳啦
一坐底原來都叫燭光晚餐既 因為佢地用左電爉燭 咁就安全啲啦 睇下個menu 雖然我就覺得幾吸引既 但老婆仔話無野想食喎 咁唯有散叫啦 所以今餐就貴左啦
之後又叫左兩碗湯 龍蝦湯同埋黑松露忌廉湯
另外主菜我地有黑椒豬手 同埋 蟹肉意粉
最後同老婆仔兩份share左一個 甜品
佢叫原隻椰王燉蛋
本身諗住佢係用椰殻去煮啦 點知原來係加左椰汁入去燉蛋果度 食落別有一番風味 都未試過食燉蛋會咁香既蛋同椰香味