2019-03-06
返工壓力太大,一收工同同事去食個甜品,想搵間坐得耐唔趕人走啲甜品店,又有中西式甜品嘅店唔係咁容易,終於俾我地搵到一糖。因為佢夠近西鐵站,而且環境好靜好舒服。💁♀一睇餐牌就俾佢個窩夫吸引,咁我地就決定試一試。我地特別鍾意佢個石板街窩夫🤤!因為佢有好多杏仁,係原粒杏仁,夾埋朱古力漿同埋綿花糖,唔洗靠個CREAM 同雪糕都好好味。而且佢都焗得好夠外脆內軟,本身個朱古力窩夫都好夠味,咁香蕉味果個唔洗講,一樣咁出色。😝💁♀一路食一路傾計就梗係唔好俾佢停。我地再叫左佢新出嘅榴槤皇子,榴槤好香,係個椰皇入面有啲果凍,再有好多榴槤肉係面🤩,成件事係好香濃,口感亦十分夾。💁♀仲有冬天限定嘅川貝圓肉燉雪梨,我地叫黎潤一潤肺,畢業返工遇著豬隊友都燥🤯。食完燉雪梨即刻潤返哂。😳😳😳💁♀最後焦糖燉蛋不過不失!我地好鍾意呢間店嘅環境,坐得好舒服,甜品好高質,絕對係放工chill一chill 嘅好地方 !🤫
💁♀一睇餐牌就俾佢個窩夫吸引,咁我地就決定試一試。
💁♀最後焦糖燉蛋不過不失!