2019-08-06 28 views
今日黎試新開既餐廳 主打烤魚一入黎 感覺有別於其他烤魚食肆 呢度無油煙 座位寬敞 夠光 幾舒服。岩晒一班朋友黎 或者一家人黎都得呢張menu show晒邊類魚同邊種食法。我就揀左新鮮入貨既鯇魚 無咩骨 同埋用豆花烤魚整 呢隻味第一次試。又岩晒食少辣既我 一上爐 就見倒好大條魚呀🤭仲驚食啊晒添 佢本身少少生生地 外面烤過。半熟的狀態。所以我滾起條魚就熄火 慢慢食。先再食其他配料, 如豬紅、寬條麵、娃娃菜等本身叫左小辣。不過如果唔想太辣 可以因應自己口味。拎走d辣椒🌶️架。因為佢上爐時 d辣椒都仲係面 唔會全部浸晒係湯底。自由選擇。 d豆腐好滑 就拎黎索晒魚既精華。正丫。仲要師傅已切好魚身,𠝹左幾下 放便夾黎食。仲叫左個口水雞。呢個雞切得比較薄。辣味十足 肉質有別於一般口水雞。口感幾新鮮仲叫左寬條麵 呢個要滾耐d. 待腍身後 先食就正別。口感軟而滑。有台灣食品QQ的感覺。侍應仲話呢d麵係自己整架 唔係入貨 所以同出面餐廳唔同。最後 試埋呢杯極力推薦既手拉檸茶 d茶拉左十幾次 先甘滑 一d苦澀味都無。值得一試 仲要浸住檸檬甘耐 都唔澀 無得嘆丫 必試之選
今日黎試新開既餐廳 主打烤魚

鯇魚豆花烤魚

火鍋寬麵

手拉檸檬茶

2019-07-25
$200 (Dinner)
鯇魚豆花烤魚
手拉檸檬茶