2018-09-30 345 views
星期日約左男朋友睇戲 由於太晏起身既關係 本身約食lunch變左食tea哈哈 買完飛見仲咁早就周圍睇下有咩食 本身諗住食最近新開都幾多好評既牛肉面 但係去到門口見到太多人排隊都係下次先食行多幾步見到有間海南雞環境裝修唔錯 而且下午茶時間唔洗等位就入得去 所以即刻決定入去試下哈哈入到去即刻有員工好熱情既招待 問幾多位 然後就帶左我地入座 入到去發現全部都係沙發位 呢點抵讚 坐得好舒服唔會pat pat痛好快就有員工拎左個Menu嚟 呢間餐廳話明係海南雞專門店 就緊係要試下招牌海南雞飯啦 本身諗住嗌多個意粉但驚太多食唔哂就嗌左個下午茶 雞翼拼薯條食落單果陣先知原來下午茶加野飲係半價 咁熱緊係加返2杯凍飲啦唔知係咪因為下午茶人流較少 所以海南雞飯好快就到左 一嚟個擺盤就好靚好高級既感覺哈哈 一d都唔hea 岩哂我呢d港女打卡扮食貴野味道方面 海南雞配有3隻汁 同出面相比有d唔同 而雞方面真係好好味 又滑 份量都ok 最後飯就比我預計中好味好多 睇相都睇得出d飯幾多油 我覺得海南雞一定要配油飯先好味!仲要係咁多油哈哈 望到都開胃!唔經唔覺 已經同男朋友兩份食哂成個海南雞飯呢個時候 我地個雞翼薯

落單果陣先知原來下午茶加野飲係半價 咁熱緊係加返2杯凍飲啦
唔經唔覺 已經同男朋友兩份食哂成個海南雞飯
呢個時候 我地個雞翼薯條就嚟到啦 一睇個擺盤又係好靚 又可以比機會我呢個港女再一次打卡 到左試食時間 第一啖食既薯條 發現同出面既薯條唔同 好似係呢間鋪頭自己切出嚟既 味道又幾好味唔洗點茄汁都好味 雞翼既話有4隻 岩岩好夠我同男朋友一人兩隻 不過有隻好細隻但係幾得意 味道嚟講幾好味 而且食得出係岩岩新鮮即整 熱辣辣又脆卜卜

至於飲品方面 我地嗌左凍檸水同凍奶茶 味道方面同出面d茶餐廳差唔多
雞翼薯條
海南雞飯
2018-09-30
$60 (Tea)
雞翼薯條
海南雞飯