2021-05-02 229 views
之前路過見到呢間餐廳好chill,又有live band又有吧枱可以坐低飲兩杯,一直驚價錢好貴唔敢幫襯。最近有朋友食過,話價錢好親民,再上open rice睇見咁多好評,就book位試吓!入到餐廳,侍應好熱情同友善咁帶位,又介紹餐酒。不過我呢啲港女突然想飲rosé,但wine list無,就膽粗粗問啦,點知佢又真係幫我check,又真係有!我同朋友叫咗兩個set dinner,我揀南瓜海鮮湯,黑毛豬火腿配蜜瓜,朋友就揀咗干邑龍蝦湯,法國鵝肝配焦糖蘋果加雜莓黑醋。main course本身想揀M6威靈頓牛柳,可惜果日無,我同朋友都揀咗美國肉眼扒,3成熟前菜擺盤真係一百分,配埋酒吧枱影相真係勁有情調,可惜因為疫情關係冇咗live band,如果有埋live music氣氛一定一流!Ham嘅咸味配甜甜地嘅蜜瓜,份量少少,啱啱好。鵝肝配上蘋果,又美味又有口感,前菜唔錯!龍蝦湯夠濃味又唔腥,仲有舊龍蝦肉,至於我嘅南瓜海鮮湯,南瓜湯有粒蝦仁同硯,好味又幾有心思!肉眼扒真係做到3成熟,通常啲餐廳上枱都會變5成,所以都有d水準!肉眼扒夠厚又夠肉味,非常夠飽!爭啲唔記得仲有甜品,侍應上菜嗰陣仲特別介紹,

爭啲唔記得仲有甜品侍應上菜嗰陣仲特別介紹,原來係自家製開心果雪糕。雖然睇落好似細細件,但開心果味好重,而且仲有開心果肉,非常有咬口。難怪要特別介紹,真係好好味!

2021-04-22