2023-01-19
今次黎到西沙隱世冰室,村屋下既餐廳空間寬闊,主要集中於露天位置,入面亦有少量座位,唔少特色中菜小炒選擇,cp值高好抵食,係舒服既天氣下同朋友揀左坐出邊食,別有一番風味😋🍃潮式炸蠔餅 $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻即叫即炸上枱熱辣辣脆卜卜,食得出有鑊氣,蛋餅底好香,唔會用過多麵粉製作,而且非常足料,每一口都食到大大粒蠔,超級滿足,推介一定要試呀!🦪黑松露西芹炒蝦球 $108 👍🏻👍🏻👍🏻上碟已經聞到陣陣嘅黑松露味,喺出邊都好少見到呢個配搭,清新嘅西芹配上黑松露,食落驚喜地覺得好夾,珍寶size既蝦球爽口彈牙。🍤啫啫滑雞煲 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不得不讚雞件嫩滑,醬汁亦好入味,份量比出邊大份,估唔到仲有豬膶,煮得啱啱好唔會乾身,有少量嘅、紅椒、黃椒、洋蔥作配搭,口感豐富。🐣白菜仔炒鮮魷 $98 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻貌似平平無奇嘅小菜有驚喜,白菜仔做到掛汁,加上蒜蓉非常惹味,魷魚鮮味逼人,好有咬口,忍唔住一啖又一啖。🦑紅豆冰 $25 👍🏻👍🏻👍🏻椰汁味好重,紅豆口感綿密,略嫌太多冰,但真係好好味,最後叫咗兩杯。🫘
潮式炸蠔餅 $118 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
黑松露西芹炒蝦球 $108 👍🏻👍🏻👍🏻