2023-07-21
放工諗住約朋友聚聚,為咗方便就腳,就去咗K11嘅NINETYs😊位置位於K11地下,真係好方便好易搵🙌,店舖唔算大,但座位坐得舒服😌一坐低,👫服務員俾咗一樽有碳中和嘅水我哋,飲落真係比較清新😆然後我哋就點餐喇,📃餐廳用QR code落單, 十分方便,order完坐定定,等待侍應將食物放到面前🥰,餐廳食物種類有好多,亦都好特別,我地Order咗以下食物👇💁♀️主食:1.Piggy Piggy 遠近馳名叉燒漢堡 HK$268-2.BRAISED WAGYU BEEF CHEEK 燉和牛面頰肉 HK$248-另外,我哋都叫咗個SALAD BOWL,可以自行挑選4-6款配菜,我哋就揀咗4款HK$128-1.Organic Kala 有機羽衣甘藍🥬2.Mixed Fresh Berries 新鮮莓果🍓3.Mixed Melon 哈密瓜🍈4.Smoked Salmon煙三文魚再配埋Passion Fruit Vinaigrette 熱情果油醋汁💁♀️燉和牛面頰肉好淋,入口即溶🤩,配埋薯蓉食一流,跟碟嘅配菜有青提子🍇,咬落有清脆嘅卜卜聲🤗💁♀️遠近馳名叉燒漢堡,外型10分吸引,好巨型🤣,而且亦好足料
💁♀️主食:
1.Organic Kala 有機羽衣甘藍🥬
2.Mixed Fresh Berries 新鮮莓果🍓
3.Mixed Melon 哈密瓜🍈
4.Smoked Salmon煙三文魚
💁♀️遠近馳名叉燒漢堡,外型10分吸引,好巨型🤣,而且亦好足料,除咗用豚肉做叉燒之外,仲有炒蛋同菠蘿,當然唔少得夾雜咗少少菜啦😆,麵包都唔可以睇小,底面有輕輕焗一焗,仲搽咗少少牛油,脆脆地好好食🥰
💁♀️自選沙律冇得輸,有得揀自己鍾意嘅材料,而且好新鮮,熱情果油醋汁同沙律一齊上枱,俾我哋自己淋落去
🙋♀️ 餐廳需要另收加一服務費,不過依然抵食👌
👫店鋪員工服務態度好nice,會再嚟食!