2018-07-23
之前係大角咀港灣豪庭商埸睇完領養狗展,其後行經lost stars,見到餐廳門口寫每晚有唱歌表演巳經好吸引我了。早兩天心血來潮想起,就訂了枱來食dinner。進入餐廳巳感覺到好relax,燈光柔和,而且坐位寬敞,加上有一個大表演舞台,每個坐位都能欣賞歌手演出。坐下首先叫了杯啤酒及一杯mojito凍肉及芝士拼盤西班牙火腿,香濃鹹鮮味,食材高質,而西班牙辣肉腸夠油香,唔會乾珍珍,配芝士吃,是絕配食物。康堤芝士野菜沙律沙律夠新鮮,冰涼清爽。蝦蟹肉牛油果沙律墨西哥薄脆牛油果蟹蝦肉又滑又鮮,用墨西哥薄脆托底,薄脆少少辣,配搭得超好味。牛腹肉併墨西哥餅牛腹肉切得厚薄適中,肉質嫩冧。九龍城雞翼雞翼炸得金黃色,熱騰騰,外脆內嫩有肉汁。總括而言,各種食物都係用心製作,整餐飯加上餐廳live music 更是値滿分,而且歌手唱得超有水準,當晚唱了多首英文歌及自創歌曲,令人聽得陶醉,過了輕鬆寫意既一晚。
坐下首先叫了杯啤酒及一杯mojito
Mojito
凍肉及芝士拼盤
凍肉及芝士拼盤
康堤芝士野菜沙律
沙律夠新鮮,冰涼清爽。
康提芝士野菜沙律
蝦蟹肉牛油果沙律墨西哥薄脆
蟹蝦肉牛油果墨西哥餅
牛腹肉併墨西哥餅
牛腹肉切得厚薄適中,肉質嫩冧。
牛腹肉拼墨西哥餅
九龍城雞翼
雞翼炸得金黃色,熱騰騰,外脆內嫩有肉汁。
九龍城雞翼