2020-09-19 174 views
平時假日都會去下科學園踩單車,或者係釣下魚,係一個放慢腳步,放空既好地方,今日就黎左科學園既wm cafe食個下午茶cafe有室外座位提供,可以對住個靚景食野,不過當日天氣麻麻地,所以都係去番室內坐cafe既佈置好用心,好有大自然既感覺,係呢個環境下食野,心情都自然會特別放鬆食物選擇十分多,我選擇困難症發作諗左一輪之後,最後同友人簡左兩個午餐呢個係雙層檸檬烤雞拼香辣脆炸雞芝士漢堡,一上枱已經聞到好香,真係令人食指大動,配埋脆卜卜既薯條,真係完美組合切開入面,真係好足料,一啖咬落去口感十足,面包查左牛油十分香口,炸雞好juicy而且好入味,加埋蕃茄減低左油膩既感覺WM安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡。面包上面佈滿芝麻,熱辣辣好香口安格斯牛肉夠厚切,而且好有牛味,再加上芝士,有一種說不出的滿足感,岩晒我呢個鐘意食牛肉既人。天氣咁熱,當然吾少得叫番杯凍飲降下温係一個咁美好既環境下,再食到好食既食物,簡直係生活一大樂事,黎科學園又多左一個好去處

食物選擇十分多,我選擇困難症發作
諗左一輪之後,最後同友人簡左兩個午餐

天氣咁熱,當然吾少得叫番杯凍飲降下温

2020-09-17