2018-06-07
短期內都無得去旅行,今晚同朋友去食台灣野過下口癮。一入到去以為店鋪細細,原來仲有上層,環境好舒服寬敞。餐牌食物唔貴,可以試多幾樣。如果有埋食物圖片會更吸引。叫左多款少食,依個滷水豬耳好入味同夠軟,味道偏甜,同潮州嗰種唔同。雲耳青瓜有驚喜,少少辣,個汁好醒胃同惹味,好快清碟!!仲有我非常喜愛嘅口水雞,佢個醬係自製嘅,杰杰地甜甜地,無麻辣嘅感覺,雖然唔係又麻又辣咁過癮,但份量都好足,啖啖肉。紅油抄手係為食而嗌嘅。我個人覺得個醬汁係同口水雞嗰個一樣,如果鐘意食辣就唔使叫。由於食左太多小食嘅關係,只揀一款主菜,就揀左一次過可以食哂咁多款材料嘅臺茶薈炒米粉。可以一次過食到各台式丸類,手撕雞,肉燥,肉鬆等,又足料又大碟。米粉嘅質地軟滑,加埋勁多配料,好味!唯一美中不足嘅係咁岩嗰日芋圓未番貨,食唔到依款點品。只好叫左珍珠奶茶同豆沙窩餅滿足甜品慾,珍珠奶茶跟主食加$5就飲到。抵呀。豆沙窩餅就正常水準,外皮又熱又脆,豆沙不會太甜,滿意。朋友唔飲得凍野。揀左油豆腐肉碎粉絲湯,熱辣椒,落左香芹,更添香氣,如果肉碎少啲肥肉就好啦
一入到去以為店鋪細細,原來仲有上層,
環境好舒服寬敞。
餐牌食物唔貴,可以試多幾樣。
如果有埋食物圖片會更吸引。
叫左多款少食,
依個滷水豬耳好入味同夠軟,味道偏甜,同潮州嗰種唔同。
雲耳青瓜有驚喜,少少辣,個汁好醒胃同惹味,好快清碟!!
米粉嘅質地軟滑,加埋勁多配料,好味!
唯一美中不足嘅係咁岩嗰日芋圓未番貨,食唔到依款點品。
只好叫左珍珠奶茶同豆沙窩餅滿足甜品慾,
珍珠奶茶跟主食加$5就飲到。抵呀。
豆沙窩餅就正常水準,外皮又熱又脆,豆沙不會太甜,滿意。