2021-07-21
假期想忙裡偷閒. 去下遠少少既地方可以試下去呢間隱世咖啡店ATMA佢位於上水既村入面. 位置比較難搵. 但入到嚟有種世外桃源既感覺店舖出面有少量既寄賣品. 嘆咖啡既時候又可以shopping~灰桂花豆腐奶酪竹炭卷~佢既顏色真係好靚🤩望落好似星空/銀河咁🌌蛋糕好鬆軟. 食落有淡淡既竹炭味.個cream好滑呀..中間既銀河餡就有類似溶溶地牛油既口感.一啖可以食到2種口感蛋糕甜度控制得好好. 好味😋蛋糕邊有張寫咗一小段文章既咭仔📝好有心機🥯~大阪燒bagel~食咗大半先記起影🤣個bagel都幾大個. 咬落去脆卜卜帶小小煙韌餡料都好多 . 八爪魚🐙粒粒都好大. 但又唔會好韌食落真係食緊大阪燒既味🥢Bagel旁附上一張咭寫明佢既成份. 用料比例. 烤焗時間等 好貼心💛☕️~Lemon Coffee~朋友叫既latte 拉花好靚. 但我就無飲啦反而叫咗杯比較少見既lemon coffee🍋檸檬同咖啡好夾. 比例調較得好好有種好新鮮既感覺. 係夏天飲一流ATMA入面有時會有幾隻親人既貓仔🐱另外餐廳亦歡迎帶寵物嚟🐶呢道既食物每星期都會唔同. 想了解多啲既可以上佢地ig 睇睇🥰
可以試下去呢間隱世咖啡店ATMA
佢既顏色真係好靚🤩望落好似星空/銀河咁🌌
蛋糕好鬆軟. 食落有淡淡既竹炭味.個cream好滑呀..
中間既銀河餡就有類似溶溶地牛油既口感.一啖可以食到2種口感
蛋糕甜度控制得好好. 好味😋