2024-08-24 1423 views
今日約咗個朋友帶佢個囡囡一齊嚟玩呢間紙飛機,以前我帶囡囡嚟過,佢好鐘意,又有得玩又有得食。閒日唔算太多人,反而可以同朋友好好傾計,又望到小朋友2個自己玩。首先畀佢哋兩個自己玩一陣,呢度有角色扮演(有公主衫),彈床,煮飯仔,車仔,波波池,佢哋兩個入到嚟都好興奮!玩咗一陣之後就肚餓,咁我哋就叫嘢食,真係夠曬方便!叫咗個兒童餐畀佢地,除咗有果汁,仲有個得意造型嘅豬仔蒸包,炒麵,生果,雞蛋同蝦等等,唔會落太多調味,有為小朋友考慮亦都好符合媽媽要求!小朋友轉頭食完嘢之後就玩下靜態少少嘅煮飯仔,大大個煮食區,好多食材選擇,玩煮飯都煮成個鐘呀🤣🤣佢地食完玩緊期間,就到大人開餐,叫左個台式滷肉手工麵,個份量多到嚇親我地,手工麵有咬勁,Q彈好好食,配埋滷水湯汁,滑溜溜好味道。至於滷肉同樣好食,有肥肉香又似滑啫喱,同時有滷入味嘅豬肉,好滋味又邪惡!一路同朋友傾計食野,小朋友又有自己玩耍時間,嘆埋杯抹茶飲品,輕鬆舒服!
今日約咗個朋友帶佢個囡囡一齊嚟玩