2022-01-11 97 views
我都幾鍾意去一啲🈶️落地玻璃嘅餐廳,尤其是日頭嘅時候有自然光照射感覺特別舒服😌喺如心廣場嘅 Espresso Alchemy就喺Ground floor,喺落地玻璃望出去就係廣場位置,而家仲有一個大嘅心心隧道❤️餐廳係開放及半自助形式,即係喺前台落單比完錢之後先坐低食嘢嘅Cafe。呢餐我哋叫咗兩個lunch set,upgrade咗飲品之後再加甜品。🍫熱朱古力牛奶嘅拉花好靚😍朱古力味香濃,牛奶🥛又夠香滑,味道唔會過甜👍🏼☕️熱Flat White質感順滑,咖啡香味濃郁。🐥青醬雞肉忌廉長通粉係使用🈚️脂肪嘅雞胸,肉質出奇地嫩滑,一啲都唔鞋。忌廉青醬好creamy, 每一口都食到羅勒葉同橄欖油嘅香。🦀蟹肉味增扁意粉蟹肉嘅份量都唔少,而麵質同平時嘅扁意粉唔一樣,口感同味道似闊條蛋麵,拌勻一齊食好夾。🍰生酮宇治抹茶忌廉蛋捲係抹茶迷一定要試😍味道唔會好甜,更能突出抹茶香濃味道🍵由於係生酮飲食,食曬都冇咁罪惡感🤣🤣🧁自家製藍莓合桃蛋糕上枱嘅時候係暖嘅,由於有焗返熱,所以邊邊係脆而蛋糕好鬆軟。

Hot  Milk  Chocolate

☕️熱Flat White質感順滑,咖啡香味濃郁。
Hot  Flat  White

蟹肉味增扁意粉