又到同bestie一個月一會既時間,自從佢搬左去尖沙咀返工後做左地膽,推介今次重慶大厦地庫食日本野,話係高質同適合慢慢坐既餐廳,令到我都好期待😚店員首先安排一壺花茶,仲細心提醒等花茶焗陣先飲會味道更出,重點係免!費!餐廳甘有誠意,酒鬼朋友都不忘同我一人叫一杯飲品,分別係白桃燒酌梳打同梅子燒酌梳打(各$48),仲有得揀少甜少冰,啱晒我哋呢啲注重健康既香港人😉讚!首先叫咗五點時令漬物($68),最鐘意係牛蒡同蒜頭,非常爽甜,唔係度度有得食👍🏻跟住到牛油果天婦羅星鰻卷($108),一份有五大件,新鮮炸起大大件,好食又抵食😋壽司分別叫左:🍣香葱吞拿魚蓉軍艦($38/2)🍣炙燒拖羅吞拿魚($43)🍣炙燒左口魚裙邊($20)🍣馬刀貝壽司($23)🍣油甘魚壽司($28)吞拿魚蓉非常肥美,炙燒左後既拖羅同左口魚裙邊油香滿溢,馬刀貝鮮味非常,都係必叫之選😁最緊要餐廳真係坐得好舒服,我哋坐足兩個幾鐘,值得下次encore🎉

壽司分別叫左:
🍣香葱吞拿魚蓉軍艦($38/2)
🍣炙燒拖羅吞拿魚($43)
🍣炙燒左口魚裙邊($20)
🍣馬刀貝壽司($23)
🍣油甘魚壽司($28)

白桃燒酌梳打&梅子燒酌梳打
香葱吞拿魚蓉軍艦