2020-12-30
舞鶴開鐵板燒+壽司🍣分店ar (試業中),雖然我唔好鐵板燒,但都去棒場試吓!門面大過渣甸中心,入到去感覺地好闊落,同舒服。分咗2個區域,左邊係鐵板燒,右邊係壽司吧,每邊各有約12個座位。Andy會係分店駐場半年,主店(壽司店可以搵杜師傅,佢雖然靜少少,但手勢有Andy風格)呢位帶帽哥仔叫ah立,之前係竹壽司。前菜。刺身三點。鮟康魚肝比較實,可能雪硬咗。深海池魚刺身,保持水準。秋刀魚雖然吾係太肥,但好好味 。北寄貝鐵板,估唔到都咁鮮甜。鮑魚大大隻,又刷得乾淨,南非鮑魚,用蒸焗煮法做,有一種香味再配埋海帶汁好match 。(好少餐廳會清楚洗鮑魚咁你乾淨👍🏻)龍蝦細細但鮮甜,配龍蝦羔醬增添味濃。証明好新鮮,整時仲郁😲。和牛油脂勁吾係咁岩我,因為我唔好牛😆。牛魔王一定喜歡!白飯魚炒飯,比較單調,但粒粒分明。食完和牛比較膩,食炒什菜超正。湯少少料多多嘅龍蝦頭蛤湯,好鮮甜。生果有黑柿😲。其實仲有芝麻雪糕吾記得影。地址:銅鑼灣邊寧頓街13號2樓訂位:66198810地址比較難搵,係邊寧頓街7仔隔離食野大廈。上海商業銀行對面。暫時2⃣️樓水牌未改,直接搭life按2便可@舞鶴開鐵板燒+壽司🍣分店
呢位帶帽哥仔叫ah立,之前係竹壽司。
前菜。
北寄貝鐵板,估唔到都咁鮮甜。
和牛油脂勁吾係咁岩我,因為我唔好牛😆。牛魔王一定喜歡!
白飯魚炒飯,比較單調,但粒粒分明。
食完和牛比較膩,食炒什菜超正。
湯少少料多多嘅龍蝦頭蛤湯,好鮮甜。
生果有黑柿😲。其實仲有芝麻雪糕吾記得影。
地址:銅鑼灣邊寧頓街13號2樓
訂位:66198810