2018-03-17
今日fif同朋友係旺角東小聚後,行行下發覺去左大角咀。 跟住係大角咀諗住搵食,見到有間西餐叫金船長!見個名咁得意就去試下啦!餐廳入面真係有隻船!吊住係天花~講返野食先!聽講呢個芝士松露pizza係必食,所以就叫左!嘩!芝士同松露夾埋係超香,佢仲有自家製提子醬,個人認為點左提子醬更香!總共有6塊,夠哂滋味!另外,友人就叫左個set dinner,奉送湯,主菜同野飲。友人講三文魚煎得好香,仲有惹味薯容~而我就唔鍾意一set叫,比較鍾意單點,所以就叫左個車仔意粉。故名思意就係自己揀送落個意粉到,我就叫左蕃茄醬菠菜、雞絲、司華力腸、溫泉蛋意粉!好豐富呢?上台既時候,味道仲香啊!而且份量超足!我都要分比友人先食得落啊!我地仲有叫左個蜜糖雞亦小食,好香又有蜜糖味!雞亦又有肉汁!正!野飲方面我就叫左士多啤梨沙冰,友人就叫熱檸蜜,沙冰都好綿滑又足士多啤梨味!總結黎講,呢間西餐質素都唔錯,下次黎開大角咀想食西餐都會再返來!
跟住係大角咀諗住搵食,見到有間西餐叫金船長!
見個名咁得意就去試下啦!
餐廳入面真係有隻船!吊住係天花~
講返野食先!聽講呢個芝士松露pizza係必食,所以就叫左!
總共有6塊,夠哂滋味!
友人講三文魚煎得好香,仲有惹味薯容~