2019-07-08 374 views
黎到探朋友,見TBB之前介紹呢個夜市,第一眼被吸引嘅係呢間嘅泰式奶茶,見到佢嘅船麵只係$29,就決定不如買走試下。$29船麵加$10轉為套餐,包括兩條細細嘅春卷同埋飲品,另外凍飲再加$2,一共$41。船麵有好多餸可以揀,我就揀左雞翼,如果另外揀多款餸就每款加$7。湯底都有兩款可以揀,豬骨湯底同埋傳統船麵湯底,我就揀咗船麵湯底。至於餐飲就揀咗泰式凍奶茶,外賣大概等咗10分鐘左右就有得拎。湯同麵係分開嘅所以唔怕會索曬水,一打開見到金邊份個份量都幾多,兩隻雞翼嘅size就係偏細隻,而套餐嗰兩條春卷亦大概係三分二隻手指咁長。泰式凍奶茶係好飲嘅,唔會太甜,我叫咗小冰佢亦真係有小冰,都幾香幾滑至於船麵個湯底我自己就麻麻地啦,可能係因為我唔鍾意呢陣味啦,但係雞翼的而且確係冇乜肉好細隻, 抵唔抵食就見仁見智。順帶一提,買完外賣上朋友度只係十分鐘之內嘅路程,但係個湯底已經唔係好熱,食落只係微暖,以而家夏天嘅天氣suppose拎到返去應該都仲係好熱, 希望呢方面會改善。船麵我就唔會再試,但係如果有機會都可能會試下佢嘅海南雞飯。至於跟餐嘅春卷真係冇乜特色可言,好似平時公仔點心嗰啲炸春卷咁,但係個凍奶茶就值得
至於船麵個湯底我自己就麻麻地啦,可能係因為我唔鍾意呢陣味啦,但係雞翼的而且確係冇乜肉好細隻, 抵唔抵食就見仁見智。順帶一提,買完外賣上朋友度只係十分鐘之內嘅路程,但係個湯底已經唔係好熱,食落只係微暖,以而家夏天嘅天氣suppose拎到返去應該都仲係好熱, 希望呢方面會改善。船麵我就唔會再試,但係如果有機會都可能會試下佢嘅海南雞飯。至於跟餐嘅春卷真係冇乜特色可言,好似平時公仔點心嗰啲炸春卷咁,但係個凍奶茶就值得encore

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$41 (Dinner)