P.S 食嗰時係三月份🚩灣仔後街牛排係有一次同frd行行下街見到佢哋個裝修幾特別 好似d懷舊茶餐廳 仲要係黃店😍所以bookmark 左要去試下!—————————————————————————🌚男友評價:🥙Starter (included per head) 個西班牙包幾好食有d似豬柳蛋漢堡個包不過再軟身d沙律就正常普通凱撒沙律 要講下舊燒吞拿魚 係幾好食燒到半生熟狀態 仲要加埋蒜片幾香口 😗另外嗰舊應該係酸忌廉酥 係面應該加咗d avruga做點綴 但個人唔太識欣賞嗰隻酸味🥲順帶一提個南瓜湯做得好creamy 南瓜味都夠 一擺入口飲得出係自己手打嘅忌廉湯 Main Course🥩U.S.D.A Brandt Beef Prime Holstein Bavette $260呢度採用牛嘅品種係USDA PRIME 嘅Holstein 而主打一種牛嘅部位-bavette亦係出面比較少見嘅 梗係試吓佢哋嘅招牌菜 叫咗三成熟 顏色非常粉嫩外皮亦都烤到好香 唔知以為係用炭爐燒過 肉質有咬口😍但係唔代表係un 一路就會feel到d肉味出晒嚟 仲有浸好濃嘅烤焗味😎係幾好食嘅 個人嚟講好鍾意
P.S 食嗰時係三月份

🚩灣仔
所以bookmark 左要去試下!
—————————————————————————
🌚男友評價:

🥙Starter (included per head)
個西班牙包幾好食有d似豬柳蛋漢堡個包不過再軟身d
沙律就正常普通凱撒沙律

Main Course
呢度採用牛嘅品種係USDA PRIME 嘅Holstein
係幾好食嘅 個人嚟講好鍾意 但係得三舊仔好唔夠喉🤣

🐮🍷Fire Mastery Prime Angus Wellington Beef $560
下一道菜係威靈頓牛柳 特登叫嚟比女朋友打卡 (超 講到佢唔想打咁🌝) 但係就有少少失色🥲
上到菜時見到個酥皮已經唔酥脆 一切開雖然佢有加到parma ham隔開同酥皮之間嘅鵝肝醬同蘑菇蓉 但係都仲係好濕搞到同酥皮冧咗同牛柳分開晒 食係上嚟有少少狼狽🥲
不過牛柳係好食嘅夠軟 整體味道都好香 小店都做到咁樣已經好好💛

Pasta
🦀Linguine with Carb meat and Italian Black Truffle $220
另外加咗個黑松露蟹肉意粉 呢個真係幾好食 一d都唔孤寒好多蟹肉🤭 基本上每一啖都會食到
而且松露同埋惹菌味配搭更加香 意粉亦處理得啱啱好 夠al dente(本人好怕d意粉淋咗) 估唔到扒房嘅意粉都可以做到咁好食🫢

🌝女友評價:

鑑於男朋友又打晒啲食評 我又無乜嘢講 我就講下野飲同甜品啦~
因為我哋嗌左三個set 所以starter大份左 當我飲湯食沙律都開始飽飽地嗰陣 就黎左兩杯巨型嘅飲品 一白一黑😎

⚪️Snow White $65
本人就緊係做返一個正派揀左白雪公主😇普普通通一杯似忌廉溝鮮奶咁 酸酸甜甜啱晒我哋食咁多野去消下濟

⚫️Maleficent $65
咁我就逼左男朋友揀反派飲黑魔后 佢飲到懷疑人生咁 似無汽嘅汽水🥤黑牛嘅感覺🤣我就覺得似思樂冰囉

🧁Daily Dessert
(Included per person)
因為我哋跟set本身就有daily dessert 係無乜大驚喜嘅macaron😂本身我哋都唔鍾意食咁甜 所以只可以話不過不失咁 不過佢都有唔同味都加分嘅 期待下店舖會有其他是日甜品😙

🍰BYJ Cheese Cake $80
我哋兩個人食左三set main 之後再嗌左個dessert都幾癲🤪個表面幾靚 好似d雲石蛋糕咁 擺盤都幾特別嘅 加左啲朱古力醬畫到好似蝴蝶咁🦋味道就係普通cheese cake 味 唔膩餅底都唔濕 合格嘅味道😉不過下次再食就未必嗌了😌

嗰陣仲未有夜晚堂食仲要係疫情爆得最嚴重嗰期但都坐滿晒 都覺得安慰 始終依啲黄嘅小店真係好難撐住 嗰陣仲播榮光聽到我有少少想喊🥹希望大家真係多多支持黄店💛

餐廳環境懷舊同埋位置真係比較入 覺得夜晚黎應該幾有浪漫feel💕好適合情侶黎慶祝 應該會同男朋友再黎encore

我諗依個係第一次我哋眼闊肚窄食到就嚟嘔🤣估唔到之後仲多
Starter