2019-07-14 87 views
呢間日本餐廳唔算大間,但選擇竟然都有好多,由烏冬去到壽司到刺身等都有,每一款都賣相唔錯既,我地就嗌左:蟹籽沙律:非常足料,有青瓜,蟹籽,蟹柳等等,加埋自製既沙律汁,作為前菜係好開胃壽司:三文魚壽司條三文魚勁長勁厚,鮮味都好出。好少見咁長型厚肉既三文魚,正。自家制玉子壽司玉子勁厚, 又甜又口感充實, 好食。最正就要數火炙焦糖鵝肝壽司, 鵝肝有用火槍係表面加上焦糖燒過, 香得來又油脂味濃, 鵝肝既味道超出,好有特色。烏冬:我地就叫左個豚肉烏冬, 豚肉入口即溶而又冇太多脂肪, 肉感厚實味道又香濃。湯底係豬骨湯底, 都飲得出係落足料既。手卷:吞拿魚手卷既吞拿魚都非常出色,  入口溶得來d鮮味係慢慢滲透出來。飯既份量岩岩好, 有少少壽司醋令到個手卷層次又升級。帶子好大粒而又唔會太腥
呢間日本餐廳唔算大間,但選擇竟然都有好多,由烏冬去到壽司刺身等都有,每一款都賣相唔錯既,我地就嗌左:

蟹籽沙律:

壽司