2020-09-23
前排好多餐廳都做緊抗疫價推廣,而茶木都唔例外,經過見到餐廳門口有個牌介紹雞扒帆立貝拌麵做緊買一送一優惠,而且仲有兩杯飲品送,覺得好抵食,於是就同朋友入咗去。茶木嘅食物不嬲都唔差,台灣風味十足,而今次做推廣嘅拌麵仲有齊我最鍾意食嘅鹽酥雞扒同埋帆立貝。我一上枱見到咁大塊雞扒就覺得好滿足,絕對唔會因為做緊買一送一優惠而將貨就價,雞扒炸得乾乾脆脆,調味得啱啱好,陣陣鹽酥香味傳到鼻內,旁邊仲有兩大粒帆立貝同埋少少榨菜,加入拌麵裏面又有另一番風味。而拌麵份量一啲都唔小,而且本身已經調好味,唔會出現撈唔勻醬汁嘅情況出現,我覺得個份量係正常,唔會太多或者太少。附送嘅嘢飲係熱黑糖冬瓜茶,正正合我口味,甜味適中,亦帶有黑糖嘅濃郁味道。整體來講,呢個餐真係好抵食而且又好味,希望茶木會做多啲類似嘅推廣,吸引多啲人去食啦。