2022-05-25 350 views
成日聽人哋講上環有間餃子店好出名 又排晒隊今次終於有機會 外賣返去同朋友仔一齊食下喇*******************************食物sss:🥟以下3種餃都揀咗花膠淮山豬骨湯🥘🐥雞肉冬菇木耳餃 (淨餃8隻) ($50)餃子好大隻❗但餃子皮比較厚身 食落口感麻麻哋餡料好足 雞肉同木耳份量都好多但冬菇就唔係太覺餃子食落比較清淡配搭埋湯 清清哋咁偶爾食都幾好🌽鮮肉冬菇粟米餃 (5隻餃配上海麵) ($45)嚟到第2味 調味都係比較淡 其實自問唔算食得好濃味但都覺得佢啲餃子偏淡連續2味都清淡 開始口淡淡🥲粟米同肉碎份量都算多 有少少甜味同樣冬菇都係唔太食到好彩湯底都夠味飲住湯送餃子都ok嘅上海麵就正正常常咁🥔鮮肉咖喱薯仔餃 (5隻餃配米線) ($45)幾新奇嘅一款餃子食落都有咖喱味 但就唔算好濃 不過咁樣配搭又幾好食啵👍比起上面兩款餃子呢個相對濃味返少少 感覺終於冇咁清淡個人就鐘意呢個多啲😝*******************************小結:呢間餃子店主打係無味精健康餃子應該幾啱愛健康同食得好清淡嘅人士用花膠淮山豬骨煲嘅湯底的確幾好飲我有飲咗大半碗拎嚟送餃子😝食完
成日聽人哋講
上環有間餃子店好出名 又排晒隊
今次終於有機會
外賣返去同朋友仔一齊食下喇

*食物sss:

🥟以下3種餃都揀咗花膠淮山豬骨湯🥘

🐥雞肉冬菇木耳餃 (淨餃8隻) ($50)
餃子好大隻❗
但餃子皮比較厚身 食落口感麻麻哋
餡料好足 雞肉同木耳份量都好多
但冬菇就唔係太覺
餃子食落比較清淡
配搭埋湯 清清哋咁偶爾食都幾好

🌽鮮肉冬菇粟米餃 (5隻餃配上海麵) ($45)
嚟到第2味 調味都係比較淡
同樣冬菇都係唔太食到
好彩湯底都夠味
飲住湯送餃子都ok嘅
上海麵就正正常常咁

🥔鮮肉咖喱薯仔餃 (5隻餃配米線) ($45)
幾新奇嘅一款餃子
食落都有咖喱味 但就唔算好濃