2021-09-23 624 views
呢間思想共鳴喺新蒲崗都幾出名 慕名而來😌佢哋主打輕日風西餐 價錢中規中矩啦 小店關係 平日lunch都full哂咁濟😯-嗰日我行到去餐廳已經滴哂汗🥵本身佢哋嘅意粉係比較出名🍝不過見到佢哋新推出仲夏蝦祭menu仲要係冷麵 好奇心驅使我叫嚟試下 但係食完覺得有啲失望同後悔😢-🍜炸蝦配綜合炸物赤冷麵 $70冷麵用咗比較粗身嘅蕎麥麵 個人覺得呢隻麵唔太適合做冷麵 麵唔夠凍 忍唔住加咗幾粒冰落去😵(冇錯我加咗檸茶啲冰落去🧊😂)個汁都係普通嘅豉油味 冇乜驚喜 炸物望落都吸引 款式都比我預期多🍤除咗炸蝦 仲有炸菇同炸茄子🍆不過顏色偏深 似乎炸得太耐🧐食落炸漿味道偏鹹 而且有啲油 但係勝在蟹籽俾得好重手😙建議蘸完豉油先再夾蟹籽一齊食-🥤凍檸茶 +$5飲品都麻麻地 係咪一時失手啊?🤨加$5叫咗杯凍檸茶 有半杯都係冰 檸茶好淡味 淡到我唔覺自己飲緊檸茶🥲 -如果要我俾$70再食多次呢個冷麵 未必喇 早知乖乖地叫意粉啦🥲

🍜炸蝦配綜合炸物赤冷麵 $70

🥤凍檸茶 +$5