2020-09-20
💛今次推介一間充滿日式風嘅同路人燒肉台俾大家💛,食燒肉唔一定要去連鎖店㗎😏,嚟筲箕灣都食到啦🤩!私心推介!唔好話草根唔提你地呀😊,記得Book位,愈夜愈多人😎🌌。------------------------------📍九宮格燒牛盛合($288)🥩紫蘇漬一口牛安格斯🥩黑毛牛小排🥩草飼牛肋條🥩A4和牛🥩安格斯牛三角🥩黑毛牛梅花🥩安格斯牛仔骨🥩Prime級牛小排🥩草飼牛護心肉點咗個必食嘅九宮格拼盤🥩,一次過可以滿足到你9個願望✨。雖然大多每款只有2塊,肉質唔錯,油潤軟嫩,加上沾醬好好味😋!特別係A4和牛同紫蘇漬一口牛安格斯,有牛味之餘肉質香嫰,而牛肋條就預先醃過,香甜又有肉感,推介❤️!.📍美國頂級Prime肉眼配芥末鹽味($88)肉眼扒有2片,雖然只喺好薄,但肉質軟嫰,草根揀咗芥末鹽味,草根覺得醃得重手咗🧂,鹹咗啲,不過肉質喺唔錯嘅。.📍漬燒雞腿肉($42+配$6明太子)不得不提漬燒雞腿肉🐓真係好抵食😚👍🏻。唔單止平,份量又多又好食!必點!.📍芝士年糕($28)最後,食番個自己燒嘅芝士年糕做結尾😍。外面燒到金黃色💛,入面喺軟綿綿嘅芝士🧀,口感煙煙韌韌,點埋旁邊嘅煉奶超正啊😚。.食物正之
📍九宮格燒牛盛合($288)
🥩紫蘇漬一口牛安格斯
🥩黑毛牛梅花
🥩安格斯牛仔骨
🥩Prime級牛小排
🥩草飼牛護心肉
📍美國頂級Prime肉眼配芥末鹽味($88)
📍漬燒雞腿肉($42+配$6明太子)
📍芝士年糕($28)
食物正之餘,仲要係同路人店👷🏻💛,食得更加暢快啊!