2022-06-23 86 views
今朝完成任務後 同咗腸仔小朋友去咗大埔約會啦細細個同屋企人周圍去玩 曾經去過鐵路博物館啊舊地重遊嘅感覺好特別 同時重拾翻兒時嘅回憶呢雖然隨著時代嘅變遷 身邊有好多嘢都慢慢消失緊但係既然係咁 唯有活在當下珍惜僅擁有嘅一切吧話說上咗同大佬喺大埔食西餐 今次轉場食日本嘢喺博物館一出行五至十分鐘就到達 對住巴士站嘅本身無特登研究間舖頭個名 但讀出個名有驚喜喎入到去嘅環境就好似一間居酒屋咁 有張長長嘅Bar枱可以望住師傅準備刺身同壽司 Order嘢食可以Scan Code雖然食物嘅價錢上相對偏貴 但魚生刺身食落都好新鮮個環境就好似去咗日本咁 寧靜下邊食邊傾下心事都唔錯-Parent-child Don ($138)親子丼 ($138)我叫咗最愛食嘅丼 就係三文魚同三文魚子啦三文魚刺身幾厚 三文魚子份量適中 真係大滿足-Fried Fish Sashimi ($208)良鮨爆魚生丼 ($208)小朋友叫咗呢個丼飯 有加拿大海膽拖羅蓉 蟹子 三文魚子 鮮蟹肉同赤蝦-Sashimi Sushi Mori ($158)鮨壽司盛 ($158)有八款嘅壽司各一 包括三文魚 金目鯛 縞池魚帶子 蟹棒 玉子 海
今朝完成任務後 同咗腸仔小朋友去咗大埔約會啦

話說上咗同大佬喺大埔食西餐 今次轉場食日本嘢
喺博物館一出行五至十分鐘就到達 對住巴士站嘅
本身無特登研究間舖頭個名 但讀出個名有驚喜喎
入到去嘅環境就好似一間居酒屋咁 有張長長嘅Bar枱
可以望住師傅準備刺身壽司 Order嘢食可以Scan Code
雖然食物嘅價錢上相對偏貴 但魚生刺身食落都好新鮮
個環境就好似去咗日本咁 寧靜下邊食邊傾下心事都唔錯
Parent-child Don ($138)
親子丼 ($138)
我叫咗最愛食嘅丼 就係三文魚同三文魚子啦
三文魚刺身幾厚 三文魚子份量適中 真係大滿足
Fried Fish Sashimi ($208)
良鮨爆魚生丼 ($208)
小朋友叫咗呢個丼飯 有加拿大海膽
拖羅蓉 蟹子 三文魚子 鮮蟹肉同赤蝦
Sashimi Sushi Mori ($158)
壽司盛 ($158)
有八款嘅壽司各一 包括三文魚 金目鯛 縞池魚
帶子 蟹棒 玉子 海膽軍艦同埋三文魚子軍艦