講起杯好茶,唔少得ChaTraMue嘅泰式奶茶啦!今次試咗佢哋嘅招牌泰式奶茶加上五彩繽紛嘅斑斕珍珠🧋🌈。一嘢接過杯茶,已經覺得眼前一亮!奶茶嘅顏色濃郁,斑斕珍珠色彩煞是好看。第一啖唞落去,那個茶味啊,不愧是泰國過來嘅正宗滋味 —— 沁入心脾,濃郁香醇,奶味同茶香完美融合,順滑得來帶點嚼勁,仲有個甜度啱啱好,唔會太死甜。啱啱好嘅係斑斕珍珠嘅彈牙口感,同茶味融合得天衣無縫。呢啲珍珠食落去好有彈性,每粒珍珠都彷彿有自己嘅個性,吸收咗茶同淡奶嘅精華,仲帶點秘密甘香,真係一啖珍珠,一啖幸福!每啖奶茶都記錄住我嘅泰國味蕾之旅,喺整個味覺嘅演奏會上,斑斕珍珠係奏響一曲曲不同嘅音符。總之,呢杯ChaTraMue泰式奶茶,絕對係滿載記憶嘅美妙旋律🎶🎵。帶少少傳統,也帶著創新,行過路過千萬唔好錯過,你都可以喺繁忙嘅日子裡呷一口,暫時離開一下香港,飛去泰國嘅感覺!🐘🌴