2022-10-02 407 views
喺Moko行街 見到Pizza Express有新菜式 橫掂都要食lunch 諗都無諗就入咗去🍴原來新餐牌Passion For Pink係響應一年一度嘅關注乳癌暨籌款活動💖每年10月 都會聯同世界各地唔同組織一齊響應國際乳癌關注月 喚起大眾關注以及認識女性乳房健康 關心受乳癌影響嘅人士🎀所以即日至31/10/2022(堂食或外賣自取)售出蔬菜芝士薄餅或焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬 Pizza Express都會捐出港幣$8 比 以及支持乳癌支援服務😍即係食野又同時做到善事 我支持‼️▪️蔬菜芝士薄餅(10”)▫️焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬▪️士多啤梨冰茶呢3款都係Passion For Pink嘅限時推廣⏰蔬菜芝士薄餅係一款素菜pizza 材料好多 望落去色彩繽紛 有烤茄子/烤南瓜/雜錦蘑菇/燈籠椒同芝士等等 一上枱就聞到香噴噴 特別喜歡烤茄子🍆焗完之後都唔會乾爭爭 幾juicy 加埋軟綿綿嘅南瓜同粒狀嘅蘑菇 口感層次更加豐富🍕批底算薄 個邊都夠脆 另外仲有13”選擇焗麵包球都做得幾鬆軟 外面焗到帶少少金黃色🥯忌廉沾醬幾滑身 士多啤梨味都幾突出 但唔會過甜而士多啤梨冰茶只限堂食 無得take
原來新餐牌Passion For Pink係響應[癌症基金會粉紅革命]一年一度嘅關注乳癌暨籌款活動💖每年10月 都會聯同世界各地唔同組織一齊響應國際乳癌關注月 喚起大眾關注以及認識女性乳房健康 關心受乳癌影響嘅人士🎀所以即日至31/10/2022(堂食或外賣自取)售出蔬菜芝士薄餅或焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬 Pizza Express都會捐出港幣$8 比[癌症基金會粉紅革命] 以及支持乳癌支援服務😍即係食野又同時做到善事 我支持‼️

▪️蔬菜芝士薄餅(10”)
▫️焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬
▪️士多啤梨冰茶
而士多啤梨冰茶只限堂食 無得take away㗎🍹賣相超靚 好似cocktail咁 茶味幾香濃 不過唔會好澀 帶有士多啤梨果香甜味
▫️牛肝菌羽衣甘藍螺絲粉
當日胃口甚佳😛我哋另外再order多個意粉 揀咗呢款都係新出品 牛肝菌煮到好香 仲有我至鍾意嘅羽衣甘藍 有冇人同我一樣都覺得佢好似菠菜😆不過口感更爽脆 所以配埋螺絲粉食我覺得好夾