2023-08-18
Weekend想去港島explore唔同嘅cafe,上網搵到呢間超多好評連1個負評都冇嘅cafe,即刻喺openrice訂位睇吓喺咪咁正😆我哋星期日晏就1點嚟到,見門口都有幾個人等緊,好彩book咗位,唔洗等就有位坐🤓餐廳入面唔大,大概得7-8張枱,建議想試嘅大家都訂定位先!▫️蒜香蝦鯷魚扁意粉 ($128) 4/5扁意粉煮得啱啱好,食落嚼勁十足。蒜嘅香辣、爽彈嘅蝦仁同鮮美嘅鯷魚加埋一齊令味道好有層次,啱曬鍾意重口味嘅我💖▫️帶子黑松露蘑菇意粉 ($138) 4/5嚟到已經意粉掛滿creamy嘅黑松露忌廉汁,食到濃黑松露味,配埋磨菇同洋蔥令到意粉唔會太膩。帶子外面有輕微煎香,大大粒又夠厚,略嫌overcook咗少少🤏🏻再嫩滑啲就滿分!▫️木糠布甸牛角包窩夫配雪糕 ($78) 4/5牛角包窩夫即叫即焗,預要等一段時間,上面鋪滿幼滑嘅忌廉同木糠碎,配埋牛角包窩夫同曲奇雪糕一齊食唔會膩,暖暖哋又夠酥脆口感一流🥰本身想叫tiramsiu味但係冇曬,唯有下次再嚟試😿▫️Hazelnut latte - 凍($45 轉oat milk +$5)榛果糖漿味唔係好出,咖啡味較重,所以一開始飲會有少少苦,飲落滑
▫️蒜香蝦鯷魚扁意粉 ($128) 4/5
▫️帶子黑松露蘑菇意粉 ($138) 4/5
▫️木糠布甸牛角包窩夫配雪糕 ($78) 4/5
榛果糖漿味唔係好出,咖啡味較重,所以一開始飲會有少少苦,飲落滑順,係口中留下餘韻
我覺得呢間cafe主菜同甜品都好樣高質,甜品仲要幾抵食,食飽飽可以去室外打卡!戶外空間嘅牆壁畫滿色彩繽紛嘅卡通,公仔畫得超可愛❣️不過室外位置真係好熱好局,大家影相要快手啲🤣
Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️