2015-09-18 116 views
愛麗絲係雪糕迷😍 之前係網上見到放牛牛呢間雪糕店,就俾漸變色既雪糕筒吸引左,所以一直都好想去試,呢一日就同朋友去品嚐下喇🍦愛麗絲點左個風牛牛😂 即係薰衣草雪糕配菠蘿粒,雪糕上插左一塊waffle同一片菊花裝飾,而雪糕筒係粉紅色漸變,成個感覺好tropical😍 首先,雪糕好滑,薰衣草味都算濃,不過個人認為配菠蘿有啲怪😂 但味道係還好既。不過塊waffle就淋既,唔係平時食開少少帶脆既waffle。至於個雪糕筒雖然好靚,但這比較厚身,亦唔會有特別既味道。其實愛麗絲平時都唔中意食雪糕筒,今次只係貪個筒靚😂 而朋友就點左水牛牛😂 係海鹽雪糕,雪糕頂插上一塊透明藍既脆片,係波子汽水味既,而雪糕筒就係黑色,中間帶一個藍色圓圈。先試雪糕,愛麗絲就覺得海鹽味唔重,好似牛奶雪糕,不過個雪糕筒就係oreo味既,味道比風牛牛會吸引啲。至於塊波子汽水脆片,味道都幾得意,不過會有啲痴牙。總括,放牛牛既雪糕賣相吸引,不過就唔可以抱太大期望,其實雪糕本身係好食既,但其他配件就普通喇~

風牛牛
水牛牛
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)