堅尼地城海傍附近愈開愈多裝修別緻嘅餐廳,呢間西餐廳ᴄʜɪʟʟ & ɢʀɪʟʟ 門面以粉紅同粉藍為主調💘,俾人一種夢幻又甜蜜嘅感覺,最近朋友講先知呢到原來係拍攝大叔的愛場景嘅西餐廳😆我哋一入去就俾個超大嘅溫室蔬菜櫃同蛋糕櫃吸引目光👀佢哋旗下嘅烘焙品牌 ᴍᴀɢᴘɪᴇ 出品嘅豆乳芝士蛋糕超級色彩繽紛🌈價錢又唔算貴,所以就買左比勁鍾意食ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ 嘅屋企人!𝐒𝐭𝐞𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐧𝐭𝐨 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 & 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭, 𝐈 𝐜𝐨𝐮𝐥𝐝𝐧'𝐭 𝐡𝐞𝐥𝐩 𝐛𝐮𝐭 𝐜𝐚𝐬𝐭 𝐦𝐲 𝐞𝐲𝐞𝐬 𝐨𝐧 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐟𝐥𝐚𝐦𝐛𝐨𝐲𝐚𝐧𝐭 𝐭𝐨𝐟𝐮 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐠𝐚𝐫𝐧𝐢𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐨𝐮𝐬 𝐚𝐦𝐨𝐮𝐧𝐭𝐬 𝐨𝐟 𝐦𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐛𝐞𝐫𝐫𝐢𝐞𝐬, 𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐞𝐝𝐢𝐛𝐥𝐞 𝐟𝐥𝐨𝐰𝐞𝐫𝐬.🍒🫐🌸🌼𝗧𝗼𝗳𝘂 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 豆乳芝士蛋糕 $𝟮𝟴𝟬 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬) (𝟲吋)芝士蛋糕質地好滑,口感輕柔細綿,一啲負擔都冇😌豆乳同芝士絕配,餘韻帶淡淡豆香🤍🤍最令我驚喜係蛋糕面頭嘅新鮮雜莓同芒果粒好甜,一啲都唔酸!中和返濃厚芝士,將味道進一步昇華🤤𝙏𝙖𝙠𝙚

𝗧𝗼𝗳𝘂 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲
豆乳芝士蛋糕
$𝟮𝟴𝟬 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬) (𝟲吋)

𝙏𝙖𝙠𝙚 𝙖 𝙗𝙞𝙩𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚-𝙡𝙖𝙮𝙚𝙧𝙚𝙙 𝙨𝙞𝙡𝙠𝙚𝙣 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙮𝙤𝙪 𝙘𝙖𝙣 𝙨𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧 𝙖 𝙨𝙪𝙗𝙩𝙡𝙚 𝙗𝙪𝙩 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙡𝙚𝙭 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙞𝙨 𝙝𝙖𝙧𝙙 𝙩𝙤 𝙥𝙞𝙣 𝙙𝙤𝙬𝙣.🤍𝘾𝙝𝙖𝙣𝙘𝙚𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙣𝙜𝙮 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙜𝙧𝙖𝙩𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙖𝙣𝙮 𝙩𝙤𝙛𝙪, 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙗𝙚𝙧𝙧𝙞𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩𝙨, 𝙚𝙡𝙚𝙫𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙨𝙤𝙥𝙝𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙨.
𝑴𝒂𝒈𝒑𝒊𝒆 𝑩𝒂𝒌𝒆𝒓𝒚
📍𝑮/𝑭, 57 𝑪𝒂𝒅𝒐𝒈𝒂𝒏 𝑺𝒕𝒓𝒆𝒆𝒕, 𝑾𝒆𝒔𝒕𝒆𝒓𝒏 𝑫𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒄𝒕
西環加多近街57號地舖
2022-10-15