2020-11-01
🔺昵到個老闆改個舖名好棧鬼😂😂😂「Sea Food GHOST屎忽鬼」石門曾經係一個幾隔攝既地方,但而家已經係一個煩華又熱鬧又多嘢食既地方了,我百足咁多爪,周圍去食嘢係我嘅style,石門呢區好多食肆,所以間中都會去呢區搵嘢食😍😍————————一入京瑞廣場有個好大既 IRON MAN,比佢吸引咗停一停,睇一睇,立即同IRON MAN影反張相先😂望吓門口餐牌,又幾得意「Sea Food GHOST 」「屎忽鬼」手抓海鮮餐🦞⋯⋯😂😂😂😂😅未食已經笑死,咁搞笑,又入去食吓點樣屎忽鬼先,笑死人........😂😂😂😂😂————————-🟣飲品:Apple cider crush. X2打卡一流的飲品😂😂——————手抓海鮮🦞🦐🦪🌽🧅🍜 🐚🧁🥦🥬🌶🌽🦀🦑套餐多款海鮮:配意粉蔬菜底、餐湯及雪糕🍦🟡餐湯:海鮮🦞又甜又好味道,海鮮甜,湯內又有蔬菜粒,更加甜入心👍———————🟢手抓海鮮鍋:(星加坡黑胡椒味)🟠手抓海鮮鍋:(日本南瓜🎃味道)1-龍蝦🦞:A-用新鮮黑胡椒做配料,味道特別出色,龍蝦🦞肉新鮮又爽口,帶點辣的黑椒特別惹味👍B-用日本南瓜🎃做的龍蝦🦞,龍蝦本身已經很彈牙新鮮,配合埋南瓜🎃的鮮甜,
「Sea Food GHOST屎忽鬼」
————————
望吓門口餐牌,又幾得意
「Sea Food GHOST 」「屎忽鬼」
手抓海鮮餐🦞⋯⋯😂😂😂😂😅
————————-
🟣飲品:
Apple cider crush. X2
打卡一流的飲品😂😂
手抓海鮮🦞🦐🦪🌽🧅🍜 🐚🧁🥦🥬🌶🌽🦀🦑套餐
多款海鮮:配意粉蔬菜底、餐湯及雪糕🍦
———————
🟢手抓海鮮鍋:(星加坡黑胡椒味)
🟠手抓海鮮鍋:(日本南瓜🎃味道)
1-龍蝦🦞:
B-用日本南瓜🎃做的龍蝦🦞,龍蝦本身已經很彈牙新鮮,配合埋南瓜🎃的鮮甜,又吃出龍蝦的突出滋味👍
——————————
🔴2-肉蟹🦀:
A-黑胡椒味道肉蟹,蟹肉夠厚,上乘海鮮,胡椒惹味,令人吃不釋手⋯⋯👍
B-南瓜🎃味道肉蟹,入味更甜,又帶出原來南瓜🎃和你肉蟹是這麼匹配👍
🔵3-青口🦪:
A-大大隻的黑胡椒味道青口,又鮮又有口感👍
B-南瓜🎃VS黑椒味大青口,結果打成平手,各有各的特色味道👍
🟡4-草蝦🦐:
A-黑胡椒草蝦🦐,肉質鮮嫩,爽口彈牙,微辣的黑胡椒,絕對不會搶走蝦的鮮味,恰當的味道,當然是㕑師的功勞👍
B-又是南瓜🎃味道出場,南瓜🎃當然令草蝦吃出更加鮮甜滑滑的感覺👍
🔴5-元貝:
A-黑椒味道新鮮大元貝,完全可以滿足到海鮮控👍
B-南瓜🎃味道大元貝又再VS黑椒味道,結果又係不分高下,原因兩且味道各有特色及風格,吃辣的可選擇黑胡椒味,避風塘味及泰式香辣,不吃辣的可選擇曰本南瓜🎃味和🧄蒜蓉牛油🧈⋯⋯👍
🟣6-沙白:
A-黑椒味沙白香口,肉質軟熟鮮甜
B-南瓜🎃味又是特式的,肉質一樣鮮甜嫩滑👍
⚫️7-鮑魚:
A-黑椒味鮑魚,殺死人咩,新鮮、彈牙、爽口、滑溜、甜甜甜,時間操控得恰當,又是廚師👩🍳的功架👍
B-南瓜🎃味道的鮑魚,又是越吃越停不了的yeah yeah yeah👏👏👏👏👏
🟤8-翡翠螺🐚
A-黑椒味
B-南瓜🎃味
又特色又特別的兩款味道,食既個程就更加突出,全程手抓海鮮吃,怪不知叫手抓海鮮餐⋯⋯👍👍👍👍👍
—————
12-日本椰菜:A-黑胡椒味➕B-南瓜🎃味
13-蒜蓉包:A-黑胡椒味➕B-南瓜🎃味
14-粟米🌽:A-黑胡椒味➕B-南瓜🎃味
———————-
🔺各款配科9-11項目:海鮮都做得咁出色🦞🦐🦪🌽🧅🍜 🐚🧁🥦🥬🌶🌽🦀🦑入哂味既意粉🍝同蔬菜就更加入味➕好味到唔使講🥒🧅🧄🥬🌽🥦🥕🌽🧅
🔺餐後甜品:雪糕🍦
仲有甜在心❤️的ice cream🍧享受