今晚和媽媽二人來到La Postre一嚐西班牙菜環境寧靜而且餐廳室內設計新穎,帶點異國風情~餐廳所有設計都非常用心,就連紙巾都係紙幣既圖樣,好可愛抹茶拿鐵 $49好好飲呀!奶滑甘香抹茶控表示非常滿意!吾係得個甜字的抹茶latte真帶有回甘~係出色之作仲有熊仔拉花好得意呀牛油果黑毛豬沙律 $149牛油果都有一粒既份量風乾既黑毛豬咸咸的配沙律菜好夾呢即磨既新鮮芝士係吾同啲,芝味濃厚而不膩!仲要搭配油醋沙拉汁,好開胃既一款前菜西班牙豬手 $388依度既豬手係我食過甘多間之中最正最好食既一間!!!首先烤焗至香脆既原隻豬手 店員已經非堂細心幫你切好曬 皮脆到似食薯片 而且脂肪被迫到油都滴無甘滯完全得返嫩滑既肉同煙un既筋加上西班牙風味既醬汁 完全吾膩 仲有蜂蜜可以點 非常特別 二人輕鬆解決平時食燒豬手時 豬皮可能會吾夠脆或者仲有好多皮下脂肪 但依間既豬手完全無依啲問題 即使淋上醬汁 都吾會令皮變淋 依然脆卜卜我仲可以好放心甘成舊連皮帶肉放入口 因為脂肪都被烤走了芝士龍蝦忌廉意粉 $168一上枱芝士既咸香同龍蝦既鮮味已經湧曬出黎芝士焗龍蝦食得出非常新鮮~無冰鮮味!啖啖肉之餘,龍蝦膏仲好鮮甜碟上仲有
今晚和媽媽二人來到La Postre一嚐西班牙菜
環境寧靜而且餐廳室內設計新穎,帶點異國風情~
餐廳所有設計都非常用心,就連紙巾都係紙幣既圖樣,好可愛
抹茶拿鐵 $49
牛油果黑毛豬沙律 $149
牛油果都有一粒既份量
風乾既黑毛豬咸咸的配沙律菜好夾呢
西班牙豬手 $388
依度既豬手係我食過甘多間之中最正最好食既一間!!!
完全得返嫩滑既肉同煙un既筋

我仲可以好放心甘成舊連皮帶肉放入口 因為脂肪都被烤走了
芝士龍蝦忌廉意粉 $168
一上枱芝士既咸香同龍蝦既鮮味已經湧曬出黎
碟上仲有啲櫻花蝦,好睇又好食
芝士忌廉醬非常杰身,芝味濃厚
完全芝士撈意粉呀!!!芝士控必愛
唯獨食到最後感覺有點過咸
但整體味道依然令人好回味!
鮮雜果莫希托 $78
食到一半口渴了!叫左杯飲品,好多水果呀!!!真係非常解渴
全部都係新鮮生果,吾係罐頭料!仲有啲薄荷菜,令味道更加特別

最後當然到女生吃飯最不能缺少的環節 — 甜品時間
抹茶麻糬窩夫 $108(full)
抹茶控表示非常吸引!雖然食飽左但都深信甜品係有另一個胃的

窩夫上既抹茶雪糕 茶味香濃 帶點甘甜 而且放在微暖既窩夫上都吾易溶 非常厲害
窩夫上有啲非常濕潤既抹茶蛋糕 食落竟然熱辣辣 而且係純抹茶味 令人好驚喜!側邊有抹茶奶醬同吉士醬 全部點曬之覺得吉士醬好食啲
隻抹茶奶醬味道食落有啲怪

如果兩隻都無興趣既話 都仲有蜂蜜可以點 好天然既蜂蜜味 我都淋左好多
個原味窩夫就無乜蛋味 但好香脆 好在吾係淋身個種
係我最中意既脆脆口感!
入面夾心係純抹茶既麻糬
但分佈得吾平均,有啲好多但有啲又無

如果多啲麻糬就更好喇

整體非常出色,係令人驚喜又滿足既一餐
2017-03-19
Type of Meal