是日為5月7日,阿哥係openrice搵到呢間餐廳決定一試,慶祝媽媽節我地總共5位,接待個位話有檯但係有一位要坐圓櫈,請我入去睇一睇先,再決定坐低定再等過另一張5人檯。我睇過雖然有啲窄,但唔想等就坐低,過程間服務員都好有禮貌。我地坐既檯近水吧,剛好餐廳老版Joseph Cheung就係水吧附近做指揮,當晚因為爸爸遲到,老版見到我有人入來就知佢係我爸爸,佢話因為我地兩仔爺似樣,係真唔係我就唔知,但從中就睇得出老版係一位好細心既人。點菜記得點黑松露pizza$168 呢個係老版得獎之作,食落係非常正,一共有三種食法1. 就咁食pizza2. pizza + 醬 (最好食)3. pizza + 醬 + 菜其間老版一直間唔時同我地吹下水,談笑風生,服務亦一流,其員工亦非常有幹勁,係間好有朝氣既餐廳食完之後,睇番餐廳出面既剪報先發現原來老版之前係5星級酒店工作,唔怪得啲咁有水準,佢既理念係透過食物同其他人溝通。講中大道理個個人都識講,但呢位老版係真係實淺到佢所講既理念。唔係talk only, no action。淨係呢樣已經抵佢成功,佢贏既唔係贏在起跑線,而係贏係做人態度上。做左有冇回報唔知,

1. 就咁食pizza

2. pizza + 醬 (最好食)

3. pizza + 醬 + 菜

做左有冇回報唔知,但唔做就一定冇,而我就係因為佢既做人態度寫左我第一篇食評。
2016-05-07
$200 (Dinner)
Celebration
Mother's Day