2017-06-24
之前喺靚靚食嘅差唔多都係魚蛋、豆漿咁,因為平時返工收工時間好趕,所以都唔敢喺度停留太耐,好少機會可以入到入邊坐低慢慢食…啱啱好前幾日開始放長假,今日得閒去街周圍行吓,就醒起入要嚟鋪頭入邊嘆一嘆先啦!服務同整潔度真係唔錯,服務好周到,而且老細同啲夥計都好nice,兩個人嚟食先點咗一份紅燒花膠扒,扒肉好香好嫩,配著好夠味嘅燒汁,令到原本好 乾嘅扒肉變得濕嫩,撈埋啲汁一齊食,真係大件夾抵食其實我自己平時喺好少食腸類嘅,因為驚佢地整得唔乾淨…不過我個妹堅持食埋九轉大腸,就叫咗份試吓,大腸內部清理得乾淨,加埋獨特嘅醬汁慢慢浸泡,大腸食落非常入味齋食肉喺唔得嘅,都喺要食翻啲蔬菜先夠健康!!於是就叫埋呢份九轉茄子肉,茄子色澤好靚,茄子唔凈喺茄子咁簡單,茄子入邊仲包住肉,口感鬆軟,咬到入邊就係啖啖肉嘅感覺,好有兒時回憶呀~