2018-08-01 122 views
大家記得要留意見到有呢個牌就好轉落去喇!!而且為左呢張poster我企左係到好耐..因為真係好特別,個肚已經響哂!!S2座立係一條小小既斜路上,大大個紅色燈籠更增添一份神秘感..居酒屋既設計,私密度夠高..黎到緊係要先睇下menu有咩食喇~!人人都話必食既呢個亮澤厚身既海膽,啖啖鮮味帶上海帶既鹹香,滿滿既北海道紫海膽入口即溶。而且一杯既份量真係好大份,我地兩個人食完都3分飽了,亦見師傅落料一D都唔輕手。綿嫩清新夾上咬爆魚子既鮮味,微微鹹香,真係令我既味蕾勁有沖擊!!!黎個香脆可口既燒雞PI,一D都唔干唔鞋,作為送酒小食真係唔錯嫁~!呢個沙律夠哂fusion,日式得黎帶點西式,可見師傅想帶點創新。而且我好中意佢地粒粒既black pepper,一咬到令成碟既鮮味更加之提升。又係唔可以睇小佢份量,慢慢食下食下,6分飽都黎緊了微脆既表面一咬落去入面熱辣辣既甜甜地流心芝士😍夾埋脆脆地既咸香紫茶,真係好好味~!去左骨頭既雞翼入面釀隻鮑魚,鮑魚夠哂爽口新鮮,濃郁既清酒味,岩哂唔飲酒但又會試下既人<3而且去骨雞翼要拆骨後keep返完整雞皮連肉真係唔簡單。金黃帶焦,外形飽滿,夠哂香稔煙韌。正!

居酒屋既設計,私密度夠高..

黎到緊係要先睇下menu有咩食喇~!

人人都話必食既呢個

十層海膽杯

燒雞pi

牛油果忛立貝洋風沙律

芝士年糕

燒芝士年糕

清酒鮑魚雞翼

牛舌、雞軟骨
牛舌同雞軟骨送酒一流,牛舌一d都唔鞋口,雞軟骨並夠哂咬口~!

芝士海膽焗蠔
勁大隻岩蠔上面鋪上芝士、海膽 同 蟹籽。一啖食落下去,海膽同蠔汁爆到成口都係,夠哂鮮甜肥美,入口即溶。呢個必點~!

三文魚夾餅創作壽司

滿滿既沙拉醬同蟹籽,外面係鱈魚皮薄脆餅,入面係三文魚壽司。燒香既金黃色鱈魚皮,薄薄一層香脆可口。味道較濃,中意重口味既,可以一試~!

S2特色海膽火焰卷

壽司托碟下加酒精點火,用黎打卡一流。食到呢到...開始想投降,因為真係好飽呀!

S2 特式海膽火焰卷

雲海板上飄

黑松露海膽蒟蒻麵,食之前會先淋乾冰,一出煙就快d影相喇~!好有仙氣
而且蒟蒻麵夠哂爽口彈牙又高纖低熱量味道較淡,配上黑松露同海膽,令味道提升不小~!

海膽雪糕

而呢個北海道牛乳海膽雪糕裡,甜甜鹹鹹的,本物諗住會唔會好腥,點知一d腥味都冇,又甜又鹹,味道好特別<3
十層海膽杯
燒雞pi