2019-12-01 344 views
LASSANA COFFEE的焦糖Cheesecake好受歡迎⋯ 見到公司附近都開左間,二話不說同同事去食Lunch。今次試左Frozen Hot Chocolate,朱古力味入口濃郁,味道香而唔會太甜。如果鍾意朱古力的人,呢杯相信都唔會令大家失望。Cafe最近出左冰凍星塵茶系列,有四種生果沙冰配以不同的茶。朋友仔胃口麻麻,所以叫左一杯橙柚伯爵茶,橙加西柚味道帶少許酸,而且整體味道不太甜,入口好開胃。我就叫左一份Egg Benedict。兩塊麵包上,各自放上煙三文魚及水波蛋。淋上香滑的荷蘭汁,當切開水波蛋就慢慢淋入麵包內,令到精華滲曬入去。咬落去,蛋黃汁的香加埋煙三文魚的咸香,味道好豐富。大大份的蟹肉沙律除了有沙律菜外,仲有大量的蟹肉。配以麻醬,入口夠香。Cafe的蛋糕其實都好高質,所以我地都買左兩做Tea。焦糖芝士蛋糕的焦糖係即叫即燒,所以食的時候脆脆地。芝士蛋糕的口感夠厚實,而且入口夠滑。如果係朱古力Die Heart Fans就唔可以錯過呢件朱古力切餅。入口的口感豐富,除了有Mousse的軟,蛋糕的海綿感,加上入口即溶的朱古力,相信佢會得到好多人的歡心。=============

Cafe的蛋糕其實都好高質,所以我地都買左兩做Tea。

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)