2018-11-19 251 views
問答題:同女朋友行街行到腳軟又唔想俾機會佢發脾氣可以做乜?叫佢收皮自己坐車返屋企?錯!!(請不要玩命)個答案就係帶佢去食糖水喇!一入去坐低就叫咗兩樣野,傳統仙草芋圓 和 愛文芒果甘露芋圓,呢兩樣應該係招牌黎。傳統仙草芋圓1)有大量芋圓,芋圓控一定要試!2)芋圓有水準,食得出唔同色嘅芋圓有唔同嘅味道!3)有其他配料如紅豆,仙草,薏米,加埋一齊口感都幾特別。4)算係一個比較有特色嘅甜品。愛文芒果甘露芋圓1) 即係楊枝甘露+少量芒果+芋圓,唔算特別。2)味道唔算太甜,芒果亦都新鮮。3)芋圓份量冇招牌芋圓咁多,仲搭左幾粒冇味嘅白色丸子。如果鍾意食芋圓都係食返傳統仙草芋圓吧!後記:我地9點幾去到都要等20分鐘,所以大家唔好咁傻行到腳軟先去食呢間甜品店啊!

傳統仙草芋圓

1)有大量芋圓,芋圓控一定要試!

2)芋圓有水準,食得出唔同色嘅芋圓有唔同嘅味道!

3)有其他配料如紅豆,仙草,薏米,加埋一齊口感都幾特別。

4)算係一個比較有特色嘅甜品

愛文芒果甘露芋圓

1) 即係楊枝甘露+少量芒果+芋圓,唔算特別。
2)味道唔算太甜,芒果亦都新鮮。

2018-11-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)