2024-10-03
📍銅鑼灣《清原》 #芋圓控必食甜品台飲 ⇰芒芒雪花冰 $𝟷𝟺𝟾🍧雪花冰打得好綿密,唔係刨冰個種質感,含係口幾秒就溶化完全唔洗咬,味道上本身係牛奶冰。面頭會有一層奶蓋𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖,同雪花冰嘅味道好夾。我地將芒果醬直接淋上去一齊食,芒果醬係真芒果味仲有好多芒果肉夾雜,酸酸甜甜好開胃,食到一半會慢慢掘到中間仲有芒果肉🥭杏仁片同曲奇餅碎🍪,夾埋一齊口感豐富超滿足😆⇰雙芋冰嫩仙草凍 $𝟺𝟿一大球芋頭泥加上芋圓、仙草、紅豆🫘,仲有好多碎冰🧊,食落非常消暑,仙草唔會太重藥材味,口感水嫩。芋泥好香又軟滑,果然係芋頭專家,另外附上花奶,可以跟據自己口味調配~— 老板話雙𝟷𝟶節仲有買一送一優惠- 𝟷𝟶月𝟿-𝟷𝟷日限定 —⇰芋頭鮮奶波波 $𝟺𝟸飲品可以外帶,呢杯係鮮奶綠加上芋圓波波、芋泥蓉,芋波相對細粒啲好似珍珠既大細,咬落𝚀彈有口感,間唔中就會飲到芋泥蓉, 鮮奶綠幾清新,比起就咁鮮奶會更清爽🤤⇰芋頭沙西米露 $𝟺𝟾芋頭沙冰再加上西米露同超多芋泥,沙冰超級清涼解渴,西米露煲到口感適中,唔會太爛。個人口味中意呢杯多啲,感覺比較輕盈😍 味道:𝟿/𝟷𝟶 性價比:𝟿/𝟷𝟶
#芋圓控必食甜品台飲
⇰芒芒雪花冰 $𝟷𝟺𝟾