其他甜品都正常,比劣評係因為個芋圓係酸嘅,質地又奇怪。👌🏼新會遠年陳皮紅豆沙 $88紅豆沙嘅質地非常濃稠,較濃烈陳皮嘅香同澀。紅豆都煮得軟綿起沙,陳皮味甘香。相對於一個普通嘅紅豆沙,值唔值得俾多$50食呢浸陳皮味,就真係個人口味,見仁見智。我嘅體驗就係試左,但又未覺得好特別好精彩咁。👌🏼蛋白杏仁茶 $58值得讚嘅係唔甜。有一片片嘅蛋白增添口感。都有杏仁嘅香味。整體味道偏淡,係預期中嘅味道。👌🏼椰皇燉鮮奶 $78值得讚嘅係唔甜。有得食埋椰肉。整體OK,係預期中嘅味道。👌🏼合桃露 $72顏色係泥黃色,賣相唔係幾靚。味道食起嚟係較坊間嘅濃郁,不過就整得偏甜。有d 軟腍腍嘅蓮子喺入邊增加口感。芋圓 +$10勁差。加咗喺合桃露入邊,好細粒,形狀同口感都唔似食開嘅芋圓。口感腍pat pat,一啲都唔煙靭。重點係個味道係酸!勁差! 湯圓 +$10芝麻餡。個皮軟腍腍,一啲都唔煙靭。環境: ★★☆☆☆ 食物: ★★★☆☆ 推介度: ★★☆☆☆
其他甜品都正常,比劣評係因為個芋圓係酸嘅,質地又奇怪。

👌🏼新會遠年陳皮紅豆沙 $88

新會遠年陳皮紅豆沙

👌🏼蛋白杏仁茶 $58

蛋白杏仁茶

👌🏼椰皇燉鮮奶 $78

值得讚嘅係唔甜。有得食埋椰肉。整體OK,係預期中嘅味道。

椰皇燉鮮奶

👌🏼合桃露 $72

合桃露

芋圓 +$10

湯圓 +$10

芝麻餡。個皮軟腍腍,一啲都唔煙靭。

環境: ★★☆☆☆

食物: ★★★☆☆