2021-11-15
對於我呢啲唔鍾意食飯嘅人來講,食點心就啱晒,所以平時都會發掘邊度有點心舖好食❤️🔥今次去咗太子一間有霓虹燈,好搶眼嘅點心舖,位置好方便,太子站A出口行幾步就到。一睇menu,點心價錢比其他地方平,而且燒賣同蝦餃可以揀2粒或者4粒,咁我哋就可以試多啲唔同嘅嘢食~見到舖頭仲有啲特色養生嘢飲,啱晒冬天👍🏻一場嚟到梗係要嗌招牌嘅雪山叉燒包、豬仔鹹水角、蜂巢炸芋角,全部炸嘢,食得好滋味!值得一讚鹹水角除咗外型精緻,餡料亦都好足,唔會剩係得層皮。成餐飯最好食我覺得係芋角,咬落去好鬆軟,一定要食!之後仲嗌咗燒賣、蝦餃、鳳爪、排骨、鮮蝦菜苗餃同埋蜜汁叉燒腸,鳳瓜夠稔, 蒜味好出,難得地望落好有光澤。菜苗餃都幾出色,啲菜多到爆,可以平衡返食咗成餐肉。最後甜品就叫咗薑汁千層糕,勁鍾意食薑嘅我就略嫌薑味唔太重,口感煙韌搭夠,再飲多幾杯茶話呢餐寫個完美句號。總結來講呢間點心舖嘢食味道係中上,而且價錢十分之抵,我見到佢仲有好多套餐可以揀,而且仲有湯水飲,茶錢只係每人$4,下次一定會再幫襯!