2019-09-12
我發覺自從黃埔開咗一間主打芋頭既飲品店之後,搞到我成日都心絲絲想買黎飲,因為上次飲完佢個芋頭櫻櫻西米露真心覺得好正,啲芋頭蓉真係好滑。今次我買左芋霸布能,個名好特別,問左店員,原來入面啲料超豐富,有芋頭蓉、豆腐布甸、芋頭珍珠,再用上豆奶製成,如果本身對奶類製品係有敏感既話,呢杯用豆奶整既就啱晒。店員即叫即整,只係等左幾分鐘就拎得,仲溫馨提示一定要攪勻先好飲,值得一讚!新鮮整好當然要即刻品嚐啦,一如以往芋頭蓉整得非常之滑溜,另外仲保留少量顆粒,令每一啖既芋頭蓉除左滑溜之外仲有啲咬口,豆腐布甸又係整得好滑,我係第一次飲布甸,味道唔會太甜,好夾,芋頭珍珠唔會過硬,呢杯飲品口感好豐富,好有層次感。值得一提既係店員好熱情,好友善,而且好好笑容,比起其他連鎖店冷冰冰嘅面孔,呢度多左一份親切感。