2021-12-20 687 views
🌻#e_不專業食評 🌻之前去台灣食完芋頭蛋捲一直念念不忘,最近得知一間老闆去過台灣拜師,返黎香港專賣芋頭口味都好出名既專門店!冇得去旅行又心思思掛住台灣芋頭既味道!就專登去左荔枝角買返屋企食!💜爆醬芋泥BAGEL *新推出* 坊間BAGEL一般口感都外硬有嚼勁,而呢款BAGEL食落會偏鬆軟,食前再用氣炸鍋焗一焗,未食前己經充滿伯爵茶既香氣,將伯爵茶BAGEL橫切加入芋泥醬,芋頭本身嘅香甜奶香味同伯爵茶既味道非常合拍!食完非常滿足! 💜千層芋頭酥 個人覺得呢款芋頭酥簡直散水餅/送禮首選!店主近排改左新包裝,而且包裝仲可以寫送比邊個,非常貼心!芋頭酥一共有4種口味,包括原味、話梅、咸蛋黃同麻糬味,外層酥皮層次豐富,包住滿滿既芋泥蓉,非常滑身,唔油膩。我就偏愛蛋黃餡味,鹹香味濃厚!💜爆漿芋心蛋捲芋頭蛋捲既蛋皮非常軟,一樣加上爆醬芋頭泥,蛋糕同餡既份量夾得好好,芋頭味濃而且口感紮實,感覺成個蛋捲真材實料,仲不時食到粒粒芋頭!買返屋企做下午TEA加杯伯爵茶非常適合!有機會下次想再試下佢既芋頭麻薯蛋捲!🥺如果你係一個芋頭控,呢間店一定唔可以錯過!⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ -大頭芋烘焙-Mrtaro c
🌻#e_不專業食評 🌻

💜爆醬芋泥BAGEL *新推出*

💜千層芋頭酥

💜爆漿芋心蛋捲

如果你係一個芋頭控,呢間店一定唔可以錯過!

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

-大頭芋烘焙-
Mrtaro cooking class
荔枝角永康街29-33號兆威大廈6樓12室

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

🌻#e_不專業評分(7/🌻為滿分)

味道: 🌻🌻🌻🌻🌻
價錢:🌻🌻🌻🌻🌻