2022-04-22
紅磡既四十幾年老字號雞蛋仔,咁出名梗係要試吓啦,店舖面積不大,大約100呎左右,佢呢度除咗雞蛋仔同格仔餅仲有班戟賣,佢嘅班戟好似好出名咁,我見到都有人買咗幾份,本身諗住想試吓佢嘅雞蛋仔,但最後都係買多咗一份班戟😍😍我哋叫咗一份🥭芒果班戟,佢個餅底係黎至雞蛋仔嘅蛋醬,放喺平底爐度煎,一陣就得啦,個樣好似熱煎餅咁,但佢梗係再軟熟啲啦,即叫即整,見佢落咗沙律醬再加芒果,啲芒果超多,多到漏晒,佢個味道好豐富,我食到又有甜又香味,啲芒果好靚,佢係用個冰箱裝住,確保佢嘅新鮮度💪🏻💪🏻之後叫左個原味雞蛋仔,其實我比完錢就即刻有,佢應該做好咗幾抵,我覺得雞蛋仔一定要即叫即整同即食先得,更加可以食到佢既外脆內軟,雖然我拎住嘅時候都係熱嘅,但佢外面嘅脆已經開始有啲硬,咬落去已經有啲韌,裏面食得出都軟熟嘅,但係唔夠熱,希望下次可以食到新鮮出爐嘅雞蛋仔