2024-01-07 184 views
走進餐廳,先係一眼望到啲芒果糯米糍,簡直閃閃生輝啊!軟糯嘅外皮一啮,裏頭嗰股芒果嘅香甜酸涼🥭,真係叫人一試愛上!桂花香芒卷嘅話,透透地嘅啫喱層喺咀裏化開,洋溢嘅花香夾帶住芒果嘅果香,食落好有層次感,清新得嚟又唔會膩口。之後,再試埋啲特色雪凍😋,每一啖咬落去都聽到啲芝麻花生碎嘅脆聲,入口即化,整個人都涼快過水。食完之後啲口感同味道都掛住喺腦海裏面,唔停咁喺腦海裏打轉。這間嘅美食嚟自創意同心思,每樣食物都好似藝術品噉美,呢度絕對係講求質素嘅好地方!啲雪糕雜果椰汁西米露,就算係寒冷嘅天氣下都能夠帶嚟一絲絲暖意,細細碗裏面滿載滿載嘅果香同甜蜜,令人停唔住口🍨。下次有機會,我一定會再嚟試過,尤其係想同朋友分享下呢啲難忘嘅滋味!