2015-03-05 985 views
發現呢間新店有我想食嘅芝士拉骨,咁啱有時間,身先士卒嚟試咗先!一入店已感受到侍應們嘅殷勤,因為我以為朋友到咗有位,無理外面等位嘅人衝咗入去,點知一眼睇晒係冇,我即時攞電話出嚟打,有點徬徨,幾個侍應都好有禮貌問我幾多位,比張枱叫我坐底先,感覺好好!其實除咗芝士拉骨,我仲比佢地嘅飲品吸引,今日又好熱,我地兩個人,我好衝動咁叫晒爆樽汽水同爆樽啤酒, 之後先發現原來一杯可以幾個人飲, 但唔緊要, 爆樽汽水梗係好飲, 爆樽啤酒同柚子味好夾, 加埋超大杯冰,超爽! 最後兩杯都飲曬!芝士拉骨冇令我失望,好多芝士包完骨仲有淨,豬肋骨好惹味,但中辣都唔係好辣。梨大手拌飯,其實係自製飯團,好味又有得玩。燒肉生菜包,豬肉是有點硬,但韓菜就是這樣,正宗韓國風味。食咗三樣野, 飽與唔飽之間,最後叫埋個步兵鍋。步兵鍋係辣即食麵加上蔬菜、 腐皮、 魚片、 韓國午餐肉、 腸仔、 仲有半隻蛋,細鍋但好豐富,餸多過麵,而且熱辣辣,大滿足!總括來講,比一般韓食店空間大,食得舒適;食物有水準且價錢比較合理;服務態度良好,值得一試。

梨大手拌飯,其實係自製飯團,好味又有得玩。

燒肉生菜包,豬肉是有點硬,但韓菜就是這樣,正宗韓國風味。

爆樽汽水
爆樽啤酒
芝士拉骨
梨大手伴飯
燒肉生菜包
步兵鍋
Other Info. : 開店四日,未設信用咭付款 雖然新開張,但絕沒有手忙腳亂感覺,招呼十分周到。
2015-02-26
$210 (Dinner)
爆樽汽水
爆樽啤酒