2021-12-08
話咁快就到聖誕,我哋都喺度煩緊今年聖誕有咩好食,咁啱行街見到The Point依間西餐廳推出左海鮮芝士火鍋套餐,咁我就諗都唔諗就嚟試吓啦😛😛首先係頭盤,係Ceasar Salad 同粟米湯,沙律菜好清新,配埋車打芝士嘅topping味道都唔錯,粟米湯好濃郁,有啖啖的粟米蓉,做到咁嘅效果都令到我好surprised。😋😋跟住嚟咗個StrawBerry ice cream float,唔算差添同埋個presentation好靚,味道都唔太糖水👍👍跟住就嚟到呢個套餐嘅主角芝士火鍋,有超過20種嘅配料,仲有無限添加嘅麵包粒,當中最引人注目嘅就係波士頓龍蝦,當然新鮮,其他海鮮質素都相當不俗,除咗海鮮仲有蔬菜同車厘茄可以解膩,唔夠飽仲可以食麵包粒,係索晒啲芝士架。食到最後係啱啱好用晒啲芝士真係令人回味無窮啦最後仲有個雲呢拿泡芙既甜品黎做呢個套餐嘅結束,真係冇得彈!
最後仲有個雲呢拿泡芙既甜品黎做呢個套餐嘅結束,真係冇得彈!