2019-01-13
Pizza Hut又出新嘢啦, 呢期係近排好興嘅鹹蛋黃醬所研發嘅Pizza菜式, 而由於近期佢又有呢個芝士火鍋推出,搞到真係唔知食邊樣嘢好,既然諗到頭都爆,咁不如就兩個都叫曬啦!鹹蛋黃醬芝心批-軟殼蟹天王今期嘅pizza有兩款,一款係萬人迷唐揚雞,另一款就係我哋嗌咗嘅呢一款軟殼蟹天王,材料有大蝦,軟殼蟹,洋蔥,青椒,橄欖,魷魚同火箭菜。整體上食嘅pizza食落係唔錯嘅,蛋黃醬嘅味道都幾突出,軟殼蟹唔醒, 大蝦都夠彈牙, 火箭菜甘甘涼涼, 最後係個夾住芝心嘅外皮邊,芝味十足亦都脆脆地, 加上鹹蛋黃醬嘅蛋黃味, 成個pizza嘅味道百感交集, 只係嚟到嘅時候個pizza唔夠熱, 如果熱啲就更加好食啦。星級瑞士芝心鍋大蝦,麵包,香草香腸帶子,薯條,炸雞對於呢一個星級芝士火鍋,我個人係好失望嘅 ,呢個芝心鍋完全唔夠芝味, 雖然佢個芝士醬好傑,但芝士味真係冇, 以作為一個好鍾意食芝士嘅人嚟講,簡直完全唔覺得食緊芝士,而配料嚟講,只有大蝦彈牙係可取既,其他配料可以話係冇咩突出之處, 只可以叫食物,唔可以叫美食。
鹹蛋黃醬芝心批-軟殼蟹天王
材料有大蝦,軟殼蟹,洋蔥,青椒,橄欖,魷魚同火箭菜。
星級瑞士芝心鍋
大蝦,麵包,香草香腸
帶子,薯條,炸雞