2012-04-21
尋日上左big pack食芝士火鍋, 專登去食但係冇做reservation。星期五,七點幾八點鐘都唔洗等。其實都幾好食,但係又冇乜人上去食, 好怕佢執, 所以決定開個account寫返次食評=]環境黎講間舖就好似之前寫食評ge人所講,好有山區風味牆身掛左好多back pack,同埋bar台個位真係好有feel我地當日上到去d音樂係大聲左d, 不過其餘都算幾好。另一個唔係幾好ge地方就應該係d chair唔係好好坐大部份係camp site果d布chair, 唔係好托倒條腰而另一種就係大木台, 大木台就冇後面挨ge位置, 係難坐一d ge我地3個人食飯, 一人叫左杯德國啤酒先因為如果單叫飲品比較貴,大家都覺得與其俾五十幾蚊去飲果汁不如去飲酒啦。於是3個都叫左一樣ge啤油,不過或者係我地3個都唔係好識酒, 所以飲唔出同普通啤酒有乜分別。主角出場!我地叫ge係德國芝士火鍋套餐 (HKD$368)食腸仔拼盤GEMenu上有1(德國紐倫堡腸,牛仔肉腸,雞尾腸,香辣豬肉腸)但係其實盤腸係有5款的說。其實熱左就可以食得,不過煮耐d就好似都係好食d配菜請見標題。一般黎講,除左麵包沾一沾就可以食之外配
星期五,七點幾八點鐘都唔洗等。
環境黎講間舖就好似之前寫食評ge人所講,好有山區風味
牆身掛左好多back pack,
同埋bar台個位真係好有feel
我地當日上到去d音樂係大聲左d, 不過其餘都算幾好。
另一個唔係幾好ge地方就應該係d chair唔係好好坐
而另一種就係大木台, 大木台就冇後面挨ge位置, 係難坐一d ge 我地3個人食飯, 一人叫左杯德國啤酒先
於是3個都叫左一樣ge啤油,
不過或者係我地3個都唔係好識酒, 所以飲唔出同普通啤酒有乜分別。 主角出場!
我地叫ge係德國芝士火鍋套餐 (HKD$368)
食腸仔拼盤GE
但係其實盤腸係有5款的說。
其實熱左就可以食得,不過煮耐d就好似都係好食d 配菜
請見標題。
一般黎講,除左麵包沾一沾就可以食之外配菜都係要湪耐d先好食。
其實佢個餐講明三個人食
佢一俾俾個前菜係麵包,
其實熱熱地,又軟淑,佢地最好係我地三個人食二人餐,佢俾三個包我地
雖然唔係真係好多錢,不過我覺得咁樣都幾好
同埋建議個芝士火鍋要食快D, 因為你食得耐D芝士會冇乜
同埋個味會有少少變。
另外一點,如果你唔鐘意芝士,你可能會覺得漏一d
最後一點可能要注意係你用英文同waiter去落order會好一d
佢地唔係唔識聽, 不過我估佢地應該唔識講